Társoldalunk:

Mayweathert nem érdekli a Pacquiao elleni visszavágó

2019.01.21. 10:46

Még 2015 májusában, hosszú évek huzavonája után került sor a Floyd Mayweather-Manny Pacquiao összecsapásra, amely némileg alulmúlta a várakozásokat, és az azóta visszavonult amerikai bunyós sima győzelmével zárult. A filippínó bunyós ugyanakkor egy ideig úgy gondolta, hogy ő nyert – holott igazából még szorossá sem sikerült tenni az összecsapást – és talán ebből az indíttatásból is dobja fel időről-időre a visszavágó gondolatát.

Erre mondjuk néhány hónapja kapott valami ígéretszerűt Mayweathertől, mikor személyesen összefutottak, de tettek nem követték a beszélgetést, Floyd pedig úgy fest, 42 évesen nem igazán akarja már vállalni a felkészülés és egy éles meccs okozta megpróbáltatásokat.

Pacquiao 2015-ben csapott össze MayweatherrelForrás: AFP/John Gurzinski

Pacquiao a hétvégi, Adrien Broner elleni győzelme után újra bedobta a témát, Leonard Ellerbe, a Mayweather Promotions igazgatója és az amerikai bunyós jóbarátja azonban kijózanító választ adott a revans kérdésére: „Floyd visszavonult, nem akar már ezzel az üggyel foglalkozni. És ha hiszik, ha nem, nála sem mindig, minden a pénzről szól. Nincs már meg benne a megfelelő motiváció és elszántság. Egyszerűen marhajó élete van, utazgat, intézi az üzleti ügyeit és költi a pénzét, amit rengeteg vérrel, izzadtsággal és fájdalommal keresett. Ami elég az elég, neki is. Februárban már 42 éves lesz, mégis mire lenne jó a rengeteg pénz, amit megkeresett, ha nem tudná aztán elkölteni? Óriási karriere volt, több rekordot is megdöntött, egyszerűen nincs mit bizonyítania."