Usain Bolt döntött futballkarrierjéről

Horizontal
Olympic sprinter Usain Bolt (R) celebrates scoring a goal for A-League football club Central Coast Mariners in his first competitive start for the club against Macarthur South West United in Sydney on October 12, 2018. (Photo by PETER PARKS / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
Nem akar már profi labdarúgóvá válni Usain Bolt nyolcszoros olimpiai bajnok jamaicai sprinter.

A 32 éves sztáratléta kedden a jamaicai televízióban jelentette be, hogy sportolói pályafutását végleg befejezi, és a civil életben, üzletemberként képzeli el a jövőjét. A 100 és 200 méteres síkfutás világcsúcstartója a 2017-es visszavonulása után döntött úgy, hogy futballistaként sportolna tovább, s először Németországban, majd Norvégiában is tréningezett élvonalbeli csapattal, tavaly augusztusban pedig szerződést kötött az ausztrál Central Coast Mariners együttesével.

Bolt felkészülési mérkőzésen pályára lépett a csapatban, gólokat is szerzett, majd a Mariners októberben támogatókat keresett ahhoz, hogy meg tudjon állapodni vele. A tárgyalások viszont november elejére megrekedtek, s az ausztrál klub bejelentette, hogy Bolt távozik. „Jó tapasztalat volt” –nyilatkozta most az Ausztráliában töltött nyolc hétről Bolt. „Egyszerűen csak élveztem, hogy egy csapat tagja lehetek, ez teljesen más volt, mint az atlétika, remek élmény volt.”

Bolt 2009 óta tartja a 100 és 200 méteres síkfutás világcsúcsát 9.58, illetve 19.19 másodperccel.