Vágólapra másolva!
Petrov Árpád 2018 elején vette át a háromszoros olimpiai bajnok, Hosszú Katinka edzéseinek irányítását, miután az Iron Lady kapcsolta megromlott edző-férjével, Shane Tusuppal. Petrov Árpád a Magyaredző.hu oldalnak adott interjút.

„Viszonyunkat partneri kapcsolatként, együtt gondolkodásként és szezontervezésként írnám le, ahol nincs alá-fölé rendeltségi viszony, mint mondjuk egy fiatal, kezdő sportoló esetében. Inkább tanácsadóként, provokátorként fogom fel magam, aki kikényszeríti a megoldást” – mondta Petrov Árpád kettejük kapcsolatáról.

Hosszú Katinka edzője, Petrov Árpád mosolyog a vízparton Fotó: Koncz Márton - Origo

Petrov Árpád hozzátette, Katinka korábbi edzőjével, Shane Tusuppal nem beszélt.

Petrov Árpád beszélt arról is, hogy egy háromszoros olimpiai bajnoknak is szüksége van a dicséretre, de konkrétan, tárgyilagosan és azonnal meg kell mondani neki, mi volt rossz, és mit kell tennie azért, hogy jobb legyen.

A 2018-as évről az edző úgy fogalmazott, elképzelései ugyan voltak, de azokat Katinka egyértelműen felülteljesítette.

„Mindent a 2020-as olimpia szemszögéből nézünk. Minden edzést, minden versenyt, mert az a legfontosabb cél” – tette hozzá Petrov, akinek egyébként négy másik tanítványa is van Hosszú Katinkán kívül, „de azt látni kell, hogy közülük van egy, aki a legfontosabb, Katinka.

tréningezhetnek együtt, számukra is kézzelfoghatóvá válik ez az út, mert láthatják, hogyan dolgozik, mit csinál, hogyan épül fel egy olimpiai aranyérmes sportoló. Azt hiszem, ez azért megfelelő kompenzáció.”