Vita a szövetséggel, lemondta a szereplését a klasszis teniszező

2019.01.29. 20:18

Jelina Szvitolina vitába keveredett hazája sportági szövetségével és sérülésre hivatkozva lemondta szereplését az ukrán női teniszválogatott lengyelországi Fed Kupa-mérkőzésein.

A szövetség szerint a világranglistán hetedik Szvitolina és Dajana Jasztremszka eredetileg vállalták a játékot, ám később visszaléptek, miután ügynökük "ésszerűtlen pénzügyi követeléseket" támasztott.

"A nemzeti csapatban játszani hazafiasság és elkötelezettség kérdésének kellene lennie, tiszteletnek az ukrán sport iránt" - áll a szövetség közleményében.

Jelina Szvitolina a Billie Jean King serleget szeretgetiForrás: AFP/Roslan Rahman

A 24 éves Szvitolina közösségi oldalán úgy fogalmazott, valóban zajlottak "pénzügyi egyeztetések", ám a visszalépésében a döntő tényező a nyak- és vállfájdalma volt, amely már a későbbi győztes japán Oszaka Naomi elleni Australian Open-negyeddöntőben is hátráltatta.

Szvitolina és Jasztremszka távollétében Leszja Curenko, Katerina Kozlova, Marta Kosztyuk és Nagyija Kicsenok alkotja majd az ukrán Fed Kupa-válogatottat, amely a viadal honlapja szerint az észt, a bolgár és a svéd csapattal mérkőzik jövő szerdától szombatig Zielona Górában, az euro-afrikai zóna I-es csoportjában.

Ajánlataink