A tokiói olimpián történelmet írna a Repülő Paradicsom

snowboard Horizontal WINTER OLYMPIC GAMES MEDAL
USA's gold medallist Shaun White poses on the podium during the medal ceremony for the men's snowboard halfpipe at the Pyeongchang Medals Plaza during the Pyeongchang 2018 Winter Olympic Games in Pyeongchang on February 14, 2018. (Photo by Martin BUREAU / AFP)
Vágólapra másolva!
A háromszoros olimpiai bajnok snowboardos, Shaun White 2020-ban a nyári olimpián is szeretne indulni, méghozzá az ötkarikás játékok egyik új számában, gördeszkában.

A 32 éves versenyző - akit korábbi hosszú, lobogó vörös haja miatt Repülő Paradicsomnak neveztek el - 2006-ban, 2010-ben és 2018-ban is olimpiai bajnok lett félcsőben. Harmadik aranyát úgy szerezte meg, hogy nem sokkal a phjongcshangi játékok előtt súlyos balesetet szenvedett, amikor fejre esett egy trükk közben, és 62 öltéssel kellett összevarrni az arcát.

White most új babérokra tör, és rengeteget edz annak érdekében, hogy Tokióban is a csúcsra érjen. Nem snowboardban, hanem gördeszkában, ami először került be az olimpia műsorába.

Az extrém sportoló egyébként gyerekkora óta gördeszkázik, és a legendás Tony Hawk volt a mentora. Rajta kívül senki nem mondhatja el magáról, hogy a téli és a nyári X-Games versenyen is nyert aranyat.

Ha ez az olimpián is sikerülne neki, akkor Eddie Eagan után (1920, ökölvívás és 1932, négyes bob) ő lenne a második.