Szetthátrányból fordítva jutott ATP-döntőbe Fucsovics Márton

Horizontal
Fucsovics Márton a genfi diadal pillanatában
Vágólapra másolva!
Fucsovics Márton megnyerte pályafutása második ATP-elődöntőjét is, miután a szófiai 250-es versenyen szetthátrányból, 5:7, 7:5, 6:3-ra legyőzte az olasz Matteo Berrettinit.

Az első szettben a világranglista 47. helyén álló magyar teniszező és 53. helyezett riválisa is hozta saját adogatását 5:5-ös állásig. Fucsovics korábban öt bréklabdát is hárított, 5:4-es vezetésnél viszont neki volt két fogadóelőnye, de egyiket sem tudta kihasználni. Ez a játszma szempontjából végzetesnek bizonyult, Berrettini ugyanis 5:5-nél elvette Fucsovics adogatását, saját szervagémjével pedig le is zárta a játszmát.

A második felvonás szinte ugyanúgy alakult, ahogy az első, egyik játékos sem remegett meg az adogatásoknál. Aztán Fucsovics 6:5-nél, a lehető legjobbkor brékelt, amivel egyenlített.

Fucsovics Márton második ATP-döntőjét játszhatja vasárnap Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

A döntő szettre is megmaradt a lendülete, amelynek első három játékát megnyerte (azaz zsinórban ötöt), és ez a brék elég is volt ahhoz, hogy megnyerje karrierje második ATP-elődöntőjét, miután 5:3-as vezetésnél rögtön az első meccslabdáját kihasználta.

A 27. születésnapját pénteken ünneplő játékos ezzel élete második ATP-fináléjára készülhet, 2018 májusában Genfben már játszott egyet, amit meg is nyert. Reméljük, vasárnap megmarad a 100%-os mérlege!

"Tudtam, hogy Berrettini jó formában van, ő verte Hacsanovot és Verdascót is" - kezdte értékelését Fucsovics a Facebook-oldalán.

- tette hozzá.

A magyar teniszező a vasárnap 16 órakor kezdődő fináléban a harmadik kiemelt Danyiil Medvegyevvel csap össze.

Az orosz játékos az elődöntőben a vártnál simábban győzte le a hetedikként rangsorolt francia Gael Monfilst.
Fucsovics és a 22 esztendős Medvegyev - aki 16. a világranglistán - eddig kétszer találkozott egymással. Az orosz a 2016-os portorozi challenger-tornán 6:3, 6:2-re, míg tavaly Monte-Carlóban 6:7, 6:2, 7:5-re múlta felül magyar riválisát.

Végeredmény, ATP 250, Szófia:
Fucsovics Márton - Matteo Berrettini (olasz) 5:7, 7:5, 6:3