Társoldalunk:

Carl Lewis lesz az Év sportolója gála díszvendége

2019.02.11. 17:38

Elképesztő sztárparádé várható február 14-én. csütörtökön este 20 órától a Nemzeti Színházban, ahol az Év Sportolója gálát rendezik. Nemcsak azért, mert a magyar sport számos kiválósága kap majd díjat, hanem azért is, mert az est sztárvendége egy kilencszeres olimpiai bajnok amerikai atléta lesz.

Az Origo úgy értesült, hogy Carl Lewis érkezik majd a csütörtöki eseményre, amelyet a Magyar Sportújságírók Szövetsége szervez. Lewis négy olimpián (1984, Los Angeles, 1988, Szöul, 1992, Barcelona és 1996, Atlanta) összesen 9 olimpiai aranyérmet nyert a 100 és 200 méteres síkfutásban, a 4x100 méteres váltóban és távolugrásban. Ugyanezekben a számokban az 1983-as, az 1987-es és az 1991-es világbajnokságon összesen nyolc elsőséget szerzett. A Nemzetközi Olimpiai Biztosság Lewist 1999-ben az Évszázad sportolójának választotta.

Az Origo értesülése szerint a kilencszeres olimpiai bajnok amerikai atléta, Carl Lewis lesz a csütörtöki Év sportolója gála díszvendégeForrás: AFP/-

Nyugodtan mondhatjuk, hogy ilyen rangos sztárvendége még soha nem volt az Év Sportolója gálának. A Magyar Sportújságírók Szövetségének elnökét, Szöllősi Györgyöt is megkérdeztük, igaz-e Lewis érkezése. Az elnök sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta az értesülésünket.

Valóban ígértünk egy eddig még be nem jelentett sztárvendéget, de babonából sem szeretnék beszélni róla, majd csak akkor, ha megérkezett."

Az amerikai atléta 1984-ben versenyzőként a Budapest Nagydíj atlétikai versenyen lépett fel a Népstadionban.

Az viszont biztos, hogy a gálaestre Budapestre érkezik a gyorskorcsoláyzó Hunyady Emese, aki osztrák színekben nyert olimpiai bajnokságot az 1994-es lillehammeri olimpián. Szintén ott lesz a Nemzeti Színházban Nadine Kessler, Európa-bajnok német labdarúgó és Fazekas László, aki 92 alkalommal szerepelt a magyar labdarúgó-válogatottban.

Az idei szavazáson 439 magyar sportújságíró szavazott, amely új rekord a voksolás történetében. Az eseményt az M4 Sport élőben közvetíti és az Origo is élőben számol be a Nemzeti Színházban történtekről.