Társoldalunk:

Kicsit skizo az edzéseken a háromszoros olimpiai bajnok

2019.02.12. 10:54

Szabó Gabriella a számára két aranyéremmel zárult riói olimpia után kereste a helyét: hagyott ki szezont és edzőt is váltott, most viszont visszatért a sikeres recepthez. Újra Tóth Lászlóval, és újra olimpiára készül.

„Nagyon kerestem az utamat, hogy mit szeretnék csinálni, akarok-e még kajakozni, megcélzom-e a negyedik olimpiát. Szerintem megérte, mert úgy érzem, a feladatba bele szerettem volna határozottan vágni, és jó helyen vagyok" – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának a háromszoros olimpiai bajnok kajakos.

Tóth László nagyon örül, hogy visszatért hozzá Szabó Gabriella. „Egy edzőnek, aki a tanítványával a legnagyobb eredményt éri el, tehát olimpiát nyer, természetesen hiányzik a versenyző. Az elmúlt évek nem múlnak el nyomtalanul egy edzőben sem."

Harag nincs köztük, sőt az edző leadta tanítványait, és teljes erőbedobással csak a háromszoros olimpiai bajnokra koncentrál. „Az utóbbi két évben kevés olyan visszajelzést kaptam a mindennapokban, ami erősített volna. Túlságosan nagy mumusokat kerestem magamnak, és túlságosan felnagyítottam a problémákat. Ezért most nagyon jó, hogy Vackor minden nap mond nekem olyan pozitív töltéseket, amivel egy kicsit erősítget engem."

Szabó Gabriella a negyedik olimpiájára ugyan egyedül készül, mégsem magányos. Folyamatosan beszélek magamban, én vagyok a saját edzőpartnerem, a saját ellenfelem, úgyhogy egy kicsit 'skizo' vagyok az edzéseken. De nem tudnék ilyen nagy mottókat mondani, az biztos, hogy állandóan buzdítom én is saját magamat."

A Honvéd kajakosának a célja, hogy az egyes által újra csapathajóba kerülhessen a bitangerős női mezőnyben: a páros és a négyes az álma. Ezért a májusi válogatón teheti meg az első lépést. „Nagyot kell villantanom ebben az évben egyéniben elsősorban, és utána, remélem, lesz lehetőségem megmutatni azt, hogy mit tudok párosban" – bizakodik a kajakos, akinek az edzője is mutatja az irányt. „Ha ott tudunk lenni a világbajnokságon, Szegeden, az nagy előrelépés lenne, és onnan már nincs megállás Tokióig."