Taroltak a Felix Promotion bunyósai a hivatásos tagozat gáláján

2019.02.14. 17:04

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség Hivatásos Tagozatának keddi díjátadóján tarolt a legnagyobb közép-európai szervezőiroda, a Felix Promotion International.

A budapesti székhelyű vállalkozás rendezte a 2018. év „Legjobb Magyar Bokszgáláját", melyet februárban a budakalászi sportcsarnokban hoztak tető alá és amit az M4 Sport élőben közvetített. Ezen az eseményen három címmérkőzést is bemutatott Rácz Félix promóter, s ugyancsak itt rendezték az „Év Mérkőzésének" megválasztott Szellő Imre–Denisz Gracsev cirkálósúlyú összecsapást is.

"Szeretném megköszönni a munkatársaimnak, az M4 Sportnak, a támogatóinknak, az ökölvívóinknak és természetesen a velük nap, mint nap foglalkozó edzői stáboknak is! Nélkülük nem söpörhettünk volna be ennyi elismerést" – mondta Rácz Félix, aki afölötti sajnálatának adott hangot, hogy sem Kovács Zoltán, sem Egedi Renátó nem kapott díjat, valamint, hogy a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke, Erdei Zsolt távol maradt a gálától.

Kis Máté (övvel a derekán) Baranyi Richárd elleni mérkőzése valóban emlékezetesre sikerültForrás: Polyak Attila

2018. „Év Profi Ökölvívója" a szegedi Kis Máté (13 győzelem, 0 vereség, 2 döntetlen) lett, aki tavaly nagyszerű mérkőzésen védte meg félnehézsúlyú magyar-bajnoki címét Baranyi Richárd ellen, majd novemberben, egy súlycsoporttal lejjebb, a WBO (Bokszvilágszervezet) nagyközépsúlyú interkontinentális övét is elhódította Romániában, amikor a finn Timo Laine volt a riválisa.

A MÖSZ HT díjátadóján, elismerésben részesítették az ugyancsak Felix Promotion kötelékébe tartozó nagyváltósúlyú klasszist, Bacskai Balázst (9 győzelem, 0 vereség) is, aki súlycsoportjában az összesített világranglista előkelő 35. helyet foglalja el 1843 bokszoló közül. A korábbi junior világbajnok és Eb-aranyérmes bunyós a 2018-ban mutatott kiemelkedő teljesítményéért részesült különdíjban.

Magyarország legjobb profi ökölvívói február 22-én, a Kalászi Sportcsarnokban (Budapest/Budakalász) lépnek idén először ringbe.

Ajánlataink