Egy bronzéremmel zárták a szombatot a mieink a birkózó Magyar Nagydíjon

Győr, 2019. február 23. Tóth Martin (piros) és Kozák István a győri kötöttfogású birkózó Magyar Nagydíj - Polyák Imre emlékverseny 72 kilogrammos súlycsoportjában 2019. február 23-án. MTI/Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
Egy bronzérmet szerzett a magyar csapat a győri kötöttfogású birkózó Magyar Nagydíj - Polyák Imre emlékverseny szombati versenynapján, de meglepetésre nem Kozák István végzett a harmadik helyen, hanem a 72 kilogrammos helyosztón őt legyőző Tóth Martin.

A délelőtti programban egyedül Kozák tudott meccset nyerni a magyarok közül, ő mindjárt kettőt is, ám az elődöntőben kikapott ugyanattól a georgiaitól, Szacsino Davitajától, akitől korábban Tóth is.

Mivel Davitaja a nyolc között kezdett Tóth Martin ellen, és azt követően találkozott Kozákkal, előbbi úgy került vigaszágra, hogy az rögtön a bronzmeccset jelentette számára.

A helyosztón aztán a BHSE-ben szereplő Tóth élt a második esélyével és magabiztosan, 4-1-re győzött, ezzel pedig a nap egyetlen magyar dobogós helyezését produkálta.

Tóth Martin (piros) és Kozák István a győri kötöttfogású birkózó Magyar Nagydíj - Polyák Imre emlékverseny 72 kilogrammos súlycsoportjában 2019. február 23-án. MTI/Krizsán Csaba Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Szombaton hét magyar lépett szőnyegre, ám közülük csak Kozák és Tóth tudott meccset nyerni.A hagyományos Magyar Nagydíj a nemzetközi szövetség kiemelt versenye, melyen világranglista pontokat lehet gyűjteni. A viadal vasárnap 10 órától folytatódik a 60, 67, 77, 87 és 130 kilogrammosok küzdelmeivel.

Eredmények, döntők:
55 kg (körmérkőzések után):
1. Ilhom Bahromov (üzbég)
63 kg:
Sinobu Ota (japán)-Erbatu Tuo (kínai) 6-0
72 kg:
Smagi Bolkvadze (georgiai)-Szacsino Davitaja (georgiai) mérkőzés nélkül
82 kg:
Gela Bolkvadze (grúz)-Rajbek Bisultanov (dán) 7-1
97 kg:
Tracy Hancock (amerikai)-Fatih Baskoy (török) 3-3