Stollárnak nem jött össze a címvédés a budapesti tenisztornán

TENNIS - LIBEMA OPEN 2018 2018 ATP COURT GRASS OPEN SPORT TENNIS WTA stollár fanny
Stollár Fanny a US Open-selejtező első fordulójában búcsúzott
Vágólapra másolva!
A címvédő Stollár Fanny - oldalán a brit Heather Watsonnal - 6:4, 4:6, 10-7-re kikapott a budapesti 250 ezer dollár (70 millió forint) összdíjazású keménypályás női tenisztorna páros versenyének döntőjében.

A 20 éves magyar játékos és partnere - akiket harmadikként emeltek ki a szervezők - a vasárnapi fináléban az orosz Jekatyerina Alekszandrovával és Vera Zvonarjovával csapott össze.

Stollárnak nem jött össze a címvédés a budapesti tenisztornán Forrás: DPPI/Joep Leenen

A nyitószettben az ellenfél 4:4 után elvette Stollárék adogatását, majd magabiztosan kiszerválta a szettet. A folytatásban a magyar-brit duó 3:0-ra elhúzott, az oroszok viszont 4:3-ra fordítottak, de a játszma Stollárék sikerét hozta, akik a döntő rövidítésben 4-4 után csak három pontot tudtak nyerni.

A tavaly a spanyol Georgina Garcia Pérezzel tornagyőztes Stollár - aki juniorként wimbledoni páros bajnok volt - harmadszor jutott páros döntőbe, s ezekből egyszer ünnepelhetett.
A bajnoknak és a döntősnek járó trófeát a kilencszeres Grand Slam-győztes Szeles Mónika, valamint Szabó Tünde sportért felelős államtitkár adta át a BOK Csarnokban.

Köszönöm nektek is, hogy minden nap kijöttetek szurkolni, sajnos nem sikerült a címvédés, de remélem, jövőre is szép eredményt érek el egyéniben és párosban is" - mondta a díjátadó ceremónián Stollár Fanny.