A magyarok kilenc éremmel zárták a kadet vívó-Eb-t

2019.02.26. 21:20

A férfi párbajtőrcsapat ezüst-, míg a férfi kardválogatott bronzérmet nyert kedden a kadet vívók foggiai Európa-bajnokságán.

A párbajtőrözők - Bartkó Levente, Osman-Touson Maruan, Keszthelyi Zsombor, Kó Benedek összeállításban - a csehek, az ukránok és az oroszok legyőzésével jutottak be a döntőbe, ahol 45-34-re kikaptak az olaszoktól a magyar szövetség beszámolója szerint.

Bartkó Levente, Keszthelyi Zsombor, Osman-Touson Maruán és Kó benedek - a méltán mosolygós ezüstérmes férfi párbajtőrcsapatForrás: @BIZZI TEAM/Bizzi Team

A Horváth Gergő, Szántó Zoltán, Ondrik Konrád, Pintér Levente alkotta kardcsapat nyert a britek, majd a németek ellen, az elődöntőben viszont kikapott az olaszoktól, majd végül a bronzmérkőzésen úgy győzött a franciák ellen egy tussal, hogy az utolsó asszóban Horváth hárompontos hátrányból fordított.

A magyarok így kilenc éremmel zárták a fiatalabb kadetek versenyeit az olaszországi korosztályos Eb-n. A keddi sikereket megelőzően egyéniben női párbajtőrben Muhari Eszter győzött, Büki Lili harmadik lett, míg férfi párbajtőrben Bartkó Levente és női tőrben Nekifor Erika másodikként végzett, majd csapatban a női párbajtőrözők és kardozók elsők, a férfi tőrözők pedig harmadikok lettek.

Szerdától a juniorok versenyei következnek.