Vágólapra másolva!
Kivételes szerencse kell ahhoz, hogy valaki a hivatásában találja meg a szerelmet, de a világbajnok fitneszmodell Csörgő Adriennek, valamint az Eb-ezüstérmes Lantos Gábornak ez sikerült. Az aktív versenyzés egyelőre nincs tervben az életükben, inkább másokat készítenek fel, miközben saját esküvőjüket szervezik. A kemény munkában és a kitartásban hisznek, és szívügyük, hogy a versenyszintű fitnesz újra az egészséges életmódról, és ne a doppingszerekről, plasztikai műtétekről szóljon.

Csörgő Adriennről láttunk már emlékezetes motivációs videót, lélegzetelállító fotósorozatot, hosszú kihagyás után tért már vissza nagy győzelemmel, az érzelmes menyasszony szerepében azonban nem gyakran mutatta még magát. Jó pár hónapja járnak jegyben, 2020 májusára tervezik az esküvőjüket, és remélik, hogy ott simábban alakulnak majd a dolgok, mint ahogyan a lánykérésen zajlottak.

„Nem volt konkrét tervem, hogy hogyan és mikor fogom megkérni Adri kezét, bíztam az ösztöneimben, bíztam benne, hogy tudni fogom, melyik a megfelelő pillanat. Eger környékére indultunk wellnessezni, Adri szét akart nézni az egri várban, úgyhogy bekészítettem a gyűrűt és vártam az alkalomra. A méretvétellel viszont majdnem lebuktam, mert miután próbálgattam otthon a gyűrűit, az egyiket elfelejtettem visszatenni a helyére, de szerencsére csak utólag állt össze neki a kép” – emlékszik vissza a nagy napra Gábor.

A fitnesz hozta össze őket Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Esküszöm, majdnem elszaladtam, amikor az egyik ágyúnál letérdelt és elővette a gyűrűt. Hirtelen azt se tudtam, mit kell ilyenkor mondani” – idézi fel az emlékezetes pillanatot nevetve a világbajnok fitneszmodell. – Aztán persze igent mondtam, de a méretvétel végül nem sikerült túl jól, kicsit nagy lett a gyűrű, de ez legyen a legnagyobb problémánk. Májusra tervezzük az esküvőt, addig viszont még sok a tennivaló.”

A szervezés miatt komolyabb versenyre idén egyiküknek sem lesz ideje. Adrienn számára közeli még a legutóbbi élmény:

hosszú kihagyás után 2018 őszén megnyerte a Fitparádét, Magyarország egyik legrangosabb fitneszversenyét, ahol Gábor nemcsak a bajnoknő szerelmeként, hanem mint felkészítő edzője is jelen volt.

Ráadásul egy műtét is vár rá idén tavasszal, emiatt nem is tud alaposan edzeni. Gábor még szeretne egy utolsó versenyt, annak ellenére, hogy a legutóbbi élményei nem épp kellemességük miatt hagytak benne nyomot. „Úgy hét-nyolc éve foglalkozom személyi edzéssel, előtte motokrosszoztam, de egy baleset miatt abba kellett hagynom. Ahogy az lenni szokott, lementem a terembe, és ott maradtam, nagyon megtetszett. Azon gondolkodtam, miért ne dolgozhatnék abban, amit szeretek, így Kaposváron kezdtem az edzősködést.

2014-ben megnyertem a Bodysport kupát Men's physique kategóriában, majd második lettem a WBPF Magyar Bajnokságán, aztán az Európa-bajnokságon is.

Gábor még egyszer nekiugrana a versenyzésnek Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az Eb alatt már a huszadik hétben tartottam a diétámban, öt hónapja csak azt ettem, ami le volt írva, egyetlen csalóétkezés, egyetlen félreevés nem volt ezalatt.

Mentálisan borzasztó állapotban voltam, kicsit csalódásként éltem meg az Eb-ezüstöt, ezért kihagytam a világbajnokságot, nem utaztam el. Nem bírtam volna ki még három-négy hét diétát. Ez volt életem első versenyfelkészülése, ami annyira megviselt, hogy a diéta végeztével megállás nélkül ettem.

A következő napokban is folytattam a kontroll nélküli zabálást, aminek az lett a vége,

hogy másfél hét alatt több mint 10, majdnem 20 kilót szedtem vissza, főleg vízben.

Persze tudom, hogy ésszel kellett volna csinálni, hiszen a szervezetnek ilyen hirtelen jött hatalmas pluszsúly nagyon megterhelő, épp ezért szeretném még egyszer megpróbálni, akkor már sokkal tudatosabb levezetéssel” – árulja el terveit Gábor.

Adriennek a már említett közelgő műtét teszi nehézzé a mindennapi tréningezést, versenyzésről esetében egyelőre szó sem lehet. „Volt egy keresztszalag-sérülésem 20 éve, amikor még Szentendrén kézilabdáztam. Az utolsó versenyfelkészülésemen már olyan térdfájdalmaim voltak, hogy elkerülhetetlen volt egy teljes kivizsgálás, amelyen kiderült, hogy az elülső keresztszalagom teljesen felszívódott.

Nem tudok keményen edzeni, emiatt a versenydiéta sem menne most száz százalékban, márpedig a kettő kéz a kézben jár egymással. Így is próbálom tartani a jelenlegi formámat, alapjaiban tisztán étkezem, mert azt vallom, egy versenyző soha nem engedheti el magát, hiszen a testéből él. A műtéttől nem vagyok megijedve, kihívásnak fogom fel, biztos vagyok benne, hogy ki fogok találni egy olyan edzést, amit akár mankóval is lehet csinálni.”

Műtétre várva nem tud úgy edzeni, ahogy szeretne Fotó: Csudai Sándor - Origo

És hogy Csörgő Adrienn számára mennyire nem létezik a lehetetlen, azt jól mutatja, hogy 2018-ban, nagy visszatérőként, négy év kihagyás után tért vissza a színpadra, és tökéletes formájával meg is nyerte a Fitparádét. Előtte 2014-ben a WABBA Fitnesz Universe-en első helyezett lett, világbajnoki címét pedig 2012-ben nyerte meg a WBPF vb-jén, athletic physique kategóriában, 2010 pedig a SuperBody győzelme miatt emlékezetes számára.

A versenyzésben mindent elért, ami számára fontos volt, most sokkal inkább az érdekli, hogy másokat készítsen fel versenyekre, és hogy mozgalommá tegye az egészséges, sportos életmódot nem csak versenyzőknek.

Adriennt Gábor készítette fel a 2018-as Fitparádéra Fotó: Csudai Sándor - Origo

Büszkeségei közt emlegeti többek közt Bistei Juditnak, a híres Experidance tánctársulat volt primadonnájának WBPF világbajnoki- és Európa bajnoki győzelmét, aminek edzőként ő is részese volt, és vele hozza fel példának, hogy az alázatnak, lemondásnak, fegyelemnek milyen nagy szerepe van ebben a sportágban.

„Látjuk, tapasztaljuk, hogy egyre nagyobb tömegeket érint meg a fitnesz Magyarországon, ami önmagában nagyszerű dolog. A baj azzal van, ha valaki lesajnálja ezt a sportágat anélkül, hogy egyszer is végigcsinált volna egy 12 hetes diétát egy kőkemény felkészüléssel. Ez a sport rengeteg lemondással és mélyponttal jár, ezt el is mondjuk annak, aki versenyezni akar. De jó lenne, ha a versenyeken nemcsak a teljesítmény lenne a cél, hanem egészséges keretek között tartanák a felkészülést.

Edzőként tapasztalják, hogy elbillent az egészséges keretek közül a felkészülés Fotó: Csudai Sándor - Origo

Pontozóbíróként is részt szoktam venni a megmérettetéseken, látom azt, hogy milyen sokaknak nem egészséges az énképük, ezen próbálunk bíróként úgy javítani, hogy az egészséges, esztétikus izomzatot pontozzuk. Sajnos látni azt is, hogy sokan nyúlnak teljesítményfokozó szerekhez, vagy hogy olyan plasztikai műtéteket végeztetnek magukon, amik teljességgel indokolatlanok” – osztja meg tapasztalatait Csörgő Adrienn.

Megtalálták egymásban azt, amit kerestek Fotó: Csudai Sándor - Origo

Mindketten elismerik, van bennük küldetéstudat, mert szeretnének segíteni másoknak, hogy az egészséges keretek között elért céljuk tartósan megmaradjon, hogy akár egy életen át tartani tudják a formát, amiért megdolgoztak. A versenyzés terveik szerint valamilyen szinten mindenképp megmarad az életükben, már csak azért is, mert közvetve annak köszönhetik a kapcsolatukat. „Adri az egyik versenyemen pontozott engem, emlékeztem rá, mikor néhány hónappal később egyszerűen csak bejelöltem a Facebookon. Azonnal rá is írtam, még mielőtt visszaigazolhatott volna. Órákon át cseteltünk, majd még akkor éjjel megszereztem a telefonszámát – nem adta könnyen –, reggel hatig beszélgettünk, másnap pedig már gyakorlatilag együtt laktunk.

– árulja el Gábor.

Napi 10-12 órát dolgoznak, személyi edzések mellett online távedzéseket, egészséges táplálkozásról szóló programokat és étrendeket készítenek, valamint készülnek az újabb Fitness Életmód táborukra, aminek szervezéséért Adrienn a felelős.

Álompárnak tartják magukat, de csakis azért, mert minden téren kiegészítik egymást.

Reményeik szerint egy életen át.