Társoldalunk:

Fucsovics Márton óriási dicséretet kapott Roger Federertől

2019.03.01. 09:04

Csütörtök délután Fucsovics Márton elképesztően megszorongatta a világ valaha volt legjobb férfi teniszezőjét, Roger Federert a dubaji ATP 500-as tornán. A svájci klasszis végül két nagyon kiélezett szettben tudott nyerni, és a mérkőzés után is elmondta, hogy borzasztó nehéz volt számára a mérkőzés. Fucsovicsról pedig nagyon elismerően beszélt.

"Amikor az emberek meglátják az eredményt, hogy 7-6, 6-4, de nem látták a meccset, azt hiszik, hogy „ó, ez biztos sima volt, két szettben nyert Federer", viszont aki nézte, az tudja, hogy nem ez a helyzet. A teniszezők élmezőnyében senkit nem lehet lebecsülni, minden győzelemért meg kell küzdeni" - kezdte Fereder.
Fucsovics jól játszott, sokat fejlődött a tavalyi Australian Open-meccsünk óta. Jó látni, hogy egy tehetséges teniszező folyamatosan lépked felfelé a világranglistán, aztán sikerül megragadnia a top50-ben. Képes minden borításon a magas színvonalú játékra, tavaly Svájcban salakon nyert ATP-tornát, idén kemény borításon döntőzött. Ezekből tud tanulni, hiszen top játékosok ellen mérkőzik meg, így sikerült megszilárdítania a helyét a legjobbak között. Igazán büszke lehet arra, amit az elmúlt években elért.

A korábbi világelső pénteken a horvát Borna Coric ellen lép pályára az elődöntőben.