Társoldalunk:

Kerekes Gréta az ötödik helyen végzett a 60 méteres gátfutás döntőjében

2019.03.03. 20:05

Kerekes Gréta óriási csatában az ötödik helyen végzett a női 60 méteres gátfutás döntőjében a 35. fedettpályás atlétikai Európa-bajnokságon. A magyar atléta 8.03 mp-es idővel ért célba, a dobogóról mindössze három századdal maradt le.

Az elődöntőből legjobb idővel továbbjutó Kozák visszalépése miatt heten voltak érdekeltek a fináléban, Kerekes pedig a hetes pályán, a címvédő német Cindy Roleder mellett futott.

A rajt álomszerűen sikerült a debreceniek 26 éves sprinterének, elsőként jött ki a gépből, az első gát után azonban kissé megtört a lendülete, így féltávnál már többen előtte voltak. Az utolsó gátakon aztán jól tartotta magát a magyar futó, és a célba 8.03 másodperces idővel, ötödik helyen dobta be magát, hajszállal elmaradva a negyedik finn Reeta Hurske (8.02 mp) mögött, de a harmadik fehérorosz Elvira Hermann (8.00 mp) is csak kevéssel volt előtte.

Nagyon jól sikerült a rajtom, melyre mindent feltettem. Sajnos a harmadik gátnál a mellettem futó Roledertől kaptam egy pofont, de a gátfutás ilyen, ez benne van– nyilatkozta az M4 Sportnak Kerekes, hozzátéve, hogy teljesen elégedett az ötödik hellyel, előre aláírta volna ezt az eredményt, de kicsit azért bosszantja, hogy lemaradt az éremszerzésről. – Életem első Eb-döntője volt, örülök az ötödik helynek, de két év múlva már éremért jövök az Eb-re.”

Kerekes Gréta az ötödik helyen végzett a női 60 méteres gátfutás döntőjében a glasgow-i fedettpályás atlétikai Európa-bajnokságonForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A számot Visser óriási fölénnyel, 7.87 másodperccel nyerte meg, egy tizeddel Roleder előtt, aki századra azonos időt futott Kozák elődöntős – országos csúcsot érő – eredményével, amivel a 22 éves, szintén debreceni vágtázó első volt kora délután.

Kerekes az Eb utolsó magyar szereplője volt. A kontinensviadalon a súlylökő Márton Anita révén egy bronzérmet nyert a küldöttség.