Társoldalunk:

Harmadik lett a női tőrválogatott a junior vívó Eb-n

2019.03.03. 17:41

Az utolsó napra is jutott magyar érem a foggiai korosztályos vívó Európa-bajnokságon: a Hajas Nóra, Pöltz Anna, Szántay Anna, Hanzl Lilla Zsófia összeállítású junior női tőrválogatott a harmadik helyen végzett vasárnap.

A magyar együttes a dánokat 45-21-re, a lengyeleket pedig 43-37-re verve jutott el az elődöntőig, melyben 45-24-re kikapott az olaszoktól. A bronzért a németekkel kellett vívni és az ütközet 43-39-es magyar sikerrel zárult - a viadal honlapja alapján.

Bronzérmet nyert a női tőrválogatott a junior vívó Európa-bajnokságonForrás: @BIZZI TEAM/Bizzi Team

Az Eb-t a magyar küldöttség 13 éremmel - öt arannyal, három ezüsttel és öt bronzzal - zárta. A juniorok között a női tőrözők előtt harmadik lett a női kardcsapat is, egyéniben pedig győzött a kardozó Pusztai Liza és a párbajtőröző Koch Máté. A fiatalabb kadeteknél női párbajtőrben Muhari Eszter nyert, Büki Lili harmadik lett, míg férfi párbajtőrben Bartkó Levente és női tőrben Nekifor Erika másodikként végzett, majd csapatban a női párbajtőrözők és kardozók elsők, a férfi párbajtőrözők másodikak, a férfi tőrözők és férfi kardozók pedig harmadikok lettek.