Társoldalunk:

A kapitányok kijelölték a hazai asztalitenisz-vb-n induló keretet

2019.03.06. 07:39

Nincs több kérdőjel, eldőlt, hogy kik indulnak a hazai rendezésű asztalitenisz-világbajnokságon. A szövetségi kapitányok kihirdették a válogatott keretet.

Bátorfi Zoltán, a nők szövetségi kapitánya elmondta: az sikernek számítana, ha egyéniben Pergel Szandra és Madarász Dóra a legjobb 32 közé kerülne.

Póta Georgina esetében más a helyzet, ő a legjobb 32 között lesz kiemelve, bízzunk benne, hogy minél tovább jut. Bálint Bernadett, Leonie Hartbrich és Fehér Orsolya számára tapasztalatszerzés a legfőbb cél ezen a vb-n, remélhetőleg lesz közöttük majd főtáblás is" – nyilatkozta Bátorfi, aki hangsúlyozta, a párosok között a Póta Georgina, Matilda Ekholm duó remélhetőleg a 8 között kiemeltek lesznek.

Póta Georginától jó szereplést vár mindenkiForrás: OlineSportMediaKft.sport-media.hu/Hoffer Szilvi / Peli Laszlo

„Ez még a jövő zenéje, majd a katari World Touron dől el mindez. A Pergel, Madarász párosnak a nyolcaddöntő - ahogy két éve is - remek eredmény lenne." – reménykedett a kapitány.

Aranyosi Péter, a férfiak szövetségi kapitánya a két évvel ezelőtti eredménnyel elégedett lenne. „Akkor két kört ment Lakatos Tamás a főtáblán. A fiatalok esetében a cél az, hogy ne kapjanak ki gyengébbtől és szorongassák meg a náluk magasabban jegyzett játékosokat" – összegzett Aranyosi Péter.

Majoros Bence jó zsereplése i nagyban függhet a sorsolástólForrás: OlineSportMediaKft.sport-media.hu/Hoffer Szilvi / Peli Laszlo

Természetesen a sorsolástól sok minden függhet, így a vb kezdetéig még a szerencse is közrejátszhat a mieink szereplésében.

A Liebherr asztalitenisz-világbajnokságon induló magyar játékosok:

Női egyéni: Póta Georgina, Pergel Szandra, Madarász Dóra, Bálint Bernadett, Leonie Hartbrich, Fehér Orsolya
Női páros: Póta Georgina, Matilda Ekholm - Pergel Szandra, Madarász Dóra - Bálint Bernadett, Nagyváradi Mercédesz
Vegyespáros: Szudi Ádám, Pergel Szandra - Ecseki Nándor, Madarász Dóra - Majoros Bence, Bálint Bernadett
Férfi egyéni: Majoros Bence, Lakatos Tamás, Szudi Ádám, Ecseki Nándor, András Csaba, Juhász Patrik
Férfi páros: Ecseki Nándor, Szudi Ádám - Majoros Bence, Lakatos Tamás - Juhász Patrik, András Csaba

A Hungexpón megrendezendő április 21-én kezdődik és 28-ig tart.