Mégsem lesz Nadal-Federer elődöntő Indian Wellsben

BNP Paribas Open - Day 13 GettyImageRank2
INDIAN WELLS, CALIFORNIA - MARCH 16: Rafael Nadal of Spain speaks to members of the media after withdrawing from his men's singles semifinal match against Roger Federer of Switzerland due to a right knee injury on Day 13 of the BNP Paribas Open at the Indian Wells Tennis Garden on March 16, 2019 in Indian Wells, California. Yong Teck Lim/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Rafael Nadal a közösségi oldalán tudatta a szurkolókkal, hogy fájó térde miatt visszalép az Indian Wells-i tenisztorna elődöntőjétől.

"A mai bemelegítésen úgy éreztem, a térdem nincs megfelelő állapotban ahhoz, hogy egy elődöntőhöz méltó játékra legyek képes" – mondta a torna Twitter-oldalán a spanyol sztár.

A korábbi világelső úgy fogalmazott, nehéz ezeket a dolgokat elfogadnia, mert olyan, mintha riválisaihoz képest hátrányban lenne egész pályafutása alatt.

"Pozitívnak kell maradnom és hálásnak kell lennem azokért a dolgokért, amiket a tenisztől kaptam" – tette hozzá a 32 éves Nadal, aki egyben azt is bejelentette, hogy a jövő héten kezdődő miami ezres tornán sem vesz részt. "Hazamegyek és elkezdek készülni a salakpályás szezonra, hogy Monte-Carlóra készen álljak. Nem vagyok boldog, hogy meg kellett hoznom ezt a döntést, mert jól ment a játék".

Federer így játék nélkül jutott döntőbe, ahol az osztrák Dominic Thiemmel vagy a kanadai Milos Raoniccsal találkozik majd vasárnap.

Az ötszörös Indian Wells-i bajnok Federer kilencedik kaliforniai fináléjára készülhet, a tavalyi döntőben Juan Martin Del Potrótól kapott ki három szoros szettben.

Eredmények:
férfiak, 8,36 millió dollár (2,33 milliárd forint) összdíjazás:
elődöntők:
Federer (svájci, 4.)-Nadal (spanyol, 2.) - játék nélkül
Thiem (osztrák, 7.)-Raonic (kanadai, 13.)