Társoldalunk:

Deontay Wilder szerint a kihívói olyanok, mint a legyek

2019.03.20. 11:35

Májusban lép legközelebb kötelek közé Deontay Wilder, a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoka, aki a szintén amerikai Dominic Breazeale ellen teszi kockára övét.

"Mindig nagyszerű, amikor az ember eltakarítja az útjából a kötelező kihívóit. Ők olyanok mint a legyek, állandóan az ember fülénél zümmögnek" - nyilatkozott szokott, lekezelő stílusában következő riválisáról Wilder, miután menedzsmentje bejelentette, hogy május 18-án a brooklyni Barclays Centerben rendezik meg az összecsapást.

A 41. profi mérkőzésére készülő Wilder december elején a brit Tyson Furyval mérkőzött, és döntetlennel őrizte meg vb-címét. Ezzel ugyan elveszítette hibátlan mérlegét (39 győzelem, 1 döntetlen), de megőrizte veretlenségét a profik között.

Deontay Wilder hozta a formájátForrás: AFP/2018 Getty Images/Jayne Kamin-Oncea

Breazeale (20 győzelem, 1 vereség) a Puerto Ricó-i Carlos Negron decemberi legyőzésével vált a WBC kötelező kihívójává, kedden pedig azonnal válaszolt a címvédő sértő szavaira.

Alig várom, hogy ezzel a tuskóval végre a ringben találkozhassak."

"Szereti a saját hangját, folyton csak beszél, beszél és beszél. Épp itt az ideje, hogy belépjünk a kötelek közé és megküzdjünk egymással" - mondta a 33 esztendős kihívó, aki eddigi egyetlen vereségét 2016-ban szenvedte el a brit Anthony Joshua elleni találkozón, melyen a WBA, az IBF, a WBO és az IBO világbajnoki címe volt a tét.