Babos Tímea nem jutott főtáblára Miamiban

BABOS Tímea
Babos Tímea a tunéziai Ons Jabeur ellen játszik az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság női egyesének első fordulójában Melbourne-ben 2019. január 14-én. MTI/EPA/RITCHIE TONGO
Vágólapra másolva!
Nem jutott főtáblára Babos Tímea a Miamiban zajló keménypályás tenisztornán, mivel a selejtező második fordulójában kikapott az észt Kaia Kanepitől.

A világranglistán 105. magyar játékos eredetileg kedden csapott volna össze a 89. helyen álló riválisával, csakhogy az esőzések miatt aznap egyetlen találkozót sem tudtak megrendezni. A két teniszező előzőleg egyszer találkozott, 2012-ben Koppenhágában a rivális nyert három szettben.

Kanepi ezúttal gyorsan 4:0-ra, majd 5:1-re elhúzott, és egyszer ugyan még elvesztette az adogatását, de így is 28 perc alatt hozta a nyitószettet.

Babos Tímea most már csak a párosra koncentrálhat Forrás: MTI/EPA/Ritchie Tongo

A folytatásban Babos 1:2-nél elbukta a szerváját, csakhogy visszabrékelt, és 4:4-nél utolérte az észtet. Kanepi 4:5-nél ismét brék- és ezúttal már meccslabdákhoz jutott, s a másodikat kihasználva megnyerte a mérkőzést, amely 1 óra 12 percig tartott.

Babos párosban a francia Kristina Mladenoviccsal indul, második helyen kiemelt duójuk első ellenfele a román Simona Halep és a német Julia Görges lesz.

A WTA-rangsorban 124. Stollár Fanny a kvalifikáció első körében búcsúzott Miamiban.

A floridai viadalon egyesben így magyar részről csak Fucsovics Márton lesz érdekelt, aki 29. kiemeltként a második fordulóban kapcsolódik be a főtáblás küzdelmekbe.

Eredmény:
nők, 9 millió dollár (2,5 milliárd forint) összdíjazás:
selejtező, 2. forduló:
Kaia Kanepi (észt, 7.)–Babos Tímea (23.) 6:3, 6:4