Társoldalunk:

Visszavonul az olimpiai bajnok Knoch Viktor

2019.03.22. 09:19

2018-ban, a phjongcshangi tél olimpián történelmet írt a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-váltó azzal, hogy Magyarország első téli olimpiai aranyérmét szerezte. A Liu testvérek mellett Knoch Viktor és Burján Csaba korcsolyázott abban a váltóban. A rangidős Knoch Viktor a győzelem után rögtön jelezte, egy évig biztosan nem versenyez majd.

Az egy év eltelt, Knoch Viktor pedig a Nemzeti Sportnak adott interjújában mondta el, nem folytatja tovább.

"Fizikailag nem lenne olyan nagy akadálya a folytatásnak, inkább mentálisan fáradtam el" - mondta Knoch, aki már 16 évesen ott volt a torinói téli olimpián, ahol az ötödik lett 1500 méteren.

Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor az olimpiai dobogó tetejénForrás: AFP/Dimitar Dilkoff

A 29 éves olimpiai bajnok a váltóval szerzett világbajnoki ezüst- és bronzérmet is, Európa-bajnokságon volt háromszor második, hatszor harmadik - egyéniben és váltóban is. Egyetlen bánata, hogy nem sikerült Európa-bajnoknak lennie, de az olimpiai bajnoki cím miatt kereknek érzi pályafutását.

A visszavonulás mellett döntött Heidum Bernadett és Keszler Andrea is, ők tagjai voltak 2009-ben annak a váltónak, amely a sportág történetének első magyar Eb-aranyát nyerte, de világbajnoki második helyet is szereztek.