Vágólapra másolva!

Hat magyar a főtáblán a Gerevich-Kovács-Kárpáti vívó-világkupaversenyen

Hat magyar kardozó léphet pástra a legjobb 64 szombati küzdelmeiben a budapesti Gerevich-Kovács-Kárpáti világkupa-versenyen.

A 226 fős mezőnyből a világranglistás helyezése alapján kiemelt 16 vívó - köztük a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron - a pénteki selejtező alól mentesült.

A többiek a csoportkörben öt tusig tartó asszókat vívtak, és a legjobb 16 csatlakozott a kiemeltekhez. Remek csoportbeli szereplés alapján nem kellett tovább vívnia a magyarok közül Decsi Tamásnak és Kossuth Bálintnak.

A maradék 32 helyért már direktkieséses, 15 tusig tartó mérkőzések következtek. Innen Szatmári András, Gémesi Bence és Iliász Nikolász biztosította helyét a folytatásban. Meglepetésre a válogatott alapembere, Gémesi Csanád az utolsó "lépcsőben" elbukott, miután 15-11-re kikapott az iráni Mojtaba Abedinitől.

A verseny - melyen 24 magyar indult - szombaton 10 órától folytatódik a Nemzeti Közszolgálati Egyetem sportcsarnokában, a Ludovika Arénában, majd 16 órától kerül sor a nyolcas döntőre. Vasárnap 9 órától a csapatok küzdenek meg egymással a Zarándi Csaba világkupán.