19. lett a magyar jégtáncpáros a műkorcsolya-vb-n

műkorcsolya Európa-bajnokság, Janovszkaja Anna, Lukács Ádám
Janovszkaja Anna és Lukács Ádám bemutatja kűrjét a minszki műkorcsolya Európa-bajnokság jégtánc, ritmustánc programjában 2019. január 26-án. MTI/EPA/Taccjana Zenkovics
Vágólapra másolva!
A francia Gabriela Papadakis, Guillaume Cizeron kettős nyerte a jégtáncosok versenyét a szaitamai műkorcsolya-világbajnokságon. A Janovszkaja Anna és Lukács Ádám alkotta magyar duó a 19. helyen végzett.

Papadakisék címvédőként érkeztek Japánba, s miután a ritmustáncot követően már vezettek, a szombati kűrben megszilárdították pozíciójukat az élen, s magabiztosan szerezték meg pályafutásuk negyedik vb-aranyát. A négyszeres Európa-bajnok franciák csaknem tizenegy pontos, ezen a szinten felettébb jelentős előnnyel nyertek az orosz Viktorija Szinyicina, Nyikita Kacalapov kettős előtt, míg a bronzérmet amerikai páros, Madison Hubbell és Zachary Donohue érdemelte ki.

Janovszkaja Anna és Lukács Ádám a 19. helyen végzett a vb-n Forrás: MTI/EPA/Taccjana Zenkovics

Janovszkaja Anna és Lukács Ádám a ritmustáncban a 20. helyen végzett 27 kettős közül, így szombaton bemutathatta kűrjét, s végül egy további riválist megelőzve, 156,81 ponttal a 19. helyen fejezte be a világbajnokságot. A magyar duó tavaly 27. lett.

Eredmények (a nemzetközi szövetség honlapjáról):
jégtánc, világbajnok:
Gabriela Papadakis, Guillaume Cizeron (Franciaország) 222,65 pont
2. Viktorija Szinyicina, Nyikita Kacalapov (Oroszország) 211,76
3. Madison Hubbell, Zachary Donohue (Egyesült Államok) 210,40
...19. Janovszkaja Anna, Lukács Ádám 156,81

Címét megvédve Nathan Chen nyerte a férfiak versenyét a Szaitamában rendezett műkorcsolya-világbajnokságon.

Az amerikai sportoló egészen bámulatos kűrt futott, melyben négy négyfordulatos ugrása volt: előbb a Lutzot, majd a flipet mutatta be, végül két toeloopot, melyből az egyik nehezítésként kombinációban volt. A 19 éves Chen már a rövidprogramot követően élen állt, de a szombati szabadkorcsolyázásban is toronymagasan ő kapta a legmagasabb pontszámot a zsűritől, így hatalmas fölénnyel, több mint húszpontos különbséggel diadalmaskodott.

Mögötte a japán közönség kedvence, a kétszeres olimpiai és világbajnok Hanju Juzuru végzett ezüstérmesként, miután elrontott első fellépését követően másodjára javítani tudott, így egy helyet előrelépett. Harmadikként a szintén amerikai Vincent Zhou zárt.

Érdekesség, hogy a rövidprogram után második, ugyancsak amerikai Jason Brown annyira elrontotta a kűrjét, hogy egészen a kilencedik pozícióig esett vissza.

Eredmények (a nemzetközi szövetség honlapjáról): férfiak, világbajnok:
Nathan Chen (Egyesült Államok) 323,42 pont
2. Hanju Juzuru (Japán) 300,97
3. Vincent Zhou (Egyesült Államok) 281,16