Vágólapra másolva!
Papp Lászlóra, az egykori háromszoros olimpiai bajnok magyar bokszlegendára, és korábbi egyik legnevesebb lengyel ellenfelére, az 1956-os melbourni olimpián vele elődöntőt vívó Zbigniew Pietrzykowski-ra emlékeztek múlt szombaton magyar, valamint másik hat nemzet bokszolói a Kistarcsán rendezett In memoriam Papp László vs Zbigniew Pietrzykowski elnevezésű, és a Feja Box Promotion által rendezett amatőr, illetve profi bokszgálán.

Feja Tibor és csapata nagy munkát fektetett a szervezésbe és hatalmas öröm volt, hogy sikerült vendégül látni a lengyel nemzeti hősnek számító bokszfenomén, a többszörös olimpiai érmes és négyszeres Európa-bajnok Zbigniew Pietrzykowski lányait. Dorothat és Jolanta nagy meghatottsággal meséltek a gála másik díszvendégének, ifj. Papp Lászlónak legendás édesapjuk és Papp László közötti példátlan tiszteletről, és arról, hogy a való életben milyen jámbor apák és nagyszülők voltak a ring egykori hatalmas harcosai.

A hivatalosan szombatra eső lengyel-magyar barátság napján, Marcin Bobiński, a Lengyel Nagykövetség sajtóattaséja arról mesélt, mennyire univerzális nyelv a sport, és micsoda kitűnő lehetőség a két nemzet közötti szoros barátság további elmélyítésére. Sárfalvi Péter, az EMMI Sportért felelős helyettes államtitkára korábbi sportélményeiből is merítve azt emelte ki, hogy a mai kor sportvezetőinek fontos feladatuk, hogy az egykori nagyok emlékét segítsenek megőrizni. Éppen ezért örömmel fogadták Erdei Zsolttal, a MÖSZ elnökével Feja Tibor kezdeményezését, hogy létrejöhetett ez az múlt ikonjai előtt tisztelgő és a jelenkor legjobbjait ünneplő bokszgála.

Habsburg György, a Magyar Olimpiai Bizottság nagyköveteként a sport integrációs erejéről beszélt, és örömmel nyújtott át elismerést egy olyan boksz szakembernek, Flóris Lászlónak, aki hosszú évek óta nevelőotthonokban élő gyermeket emel be áldozatos munkájával a hazai ökölvívás világába. A megható megnyitóünnepség után a kistarcsai sportcsarnokban a televíziókból jól ismert profi bokszgálák díszletei, vibráló fényei és látványos zenei effektjei fogadták a közönséget.

A profi mérkőzéseket az osztrák-magyar amatőr válogatottak párharcai váltották. Komoly személyes szurkolótáborral érkezett néhány ifjú és nevesebb profi öklöző, így például hatalmas ováció kísérte Tóth László mérőzését, aki a szerb Daniel Arandjelovicot győzte le pontozással hat menetben. Az Európa-bajnok Kramer Péter Bába Richárddal csapott össze hat menetben, mely Péter pontozásos győzelmével zárult. A nehézsúlyú egykori amatőr válogatott versenyző Kálmán Attila már a mérkőzés előtt jelezte, hogy makulátlan profi mérlegét Papp László előtti tisztelgés jegyében egy újabb K.O. győzelemmel szeretné bővíteni, és picit csalódott volt, hogy bár idő előtt győzte le Szercsik Róbertet, szerinte hamarabb kellett volna, mint az ötödik menet.

A WBF női világbajnoki övéért kiírt tízmenetes összecsapást pontozással Majláth Bianka nyerte Bóka Kamilla ellen, míg az est főmérkőzésén, a hatalmas szurkoló táborral érkező ifj. Berki Ferenc Kovács Ákost győzte le a negyedik menetben TKO-val, ami igazi zajos ünneplést hozott a késő esti órákra is. A Feja Box Promotion tervei szerint ebben az évben még számos nagyszabású, az amatőr válogatott és a profik által nyújtott izgalmakkal tarkított gálát szervez, így népszerűsítve mindkét szakág ölelésében ezt a fantasztikus sportágat, az ökölvívást.