Vágólapra másolva!
Habár eredetileg a 2020-as PDC-világbajnokság után tervezte visszavonulását a hollandok legendás dartsjátékosa, Raymond van Barneveld, csütörtökön este a Premier League-ben honfitársától, a világelső Michael van Gerwentől elszenvedett veresége után azonnali hatállyal bejelentette visszavonulását.

„Meghoztam a döntésemet, ennyi volt. Az utóbbi hetekben már minden verseny, minden meccs előtt fájdalmat éreztem, nem akarom tovább csinálni. Be kell látnom, hogy nem vagyok már elég jó ehhez a szinthez, és nincs meg bennem az energia, hogy újrakezdjem. Kihunyt a fény, így eredeti terveimmel ellentétben nem várom meg a világbajnokságot, ez volt az utolsó mérkőzésem profi pályafutásom során. Jó döntést hoztam, és megkönnyebbültem. Büszke vagyok arra, amit elértem, nagyon köszönöm az emberek támogatását, de ezennel befejeztem” – mondta meccs után a Skysports kamerái előtt a holland.

Barneveld a Van Gerwen elleni mérkőzéstől függetlenül már biztos kiesőnek számított a PL-ben, mivel szerdán Daryl Gurney-től is 7-1-re kikapott.

Már a találkozó előtti bevonulás is érzelemdúsra sikeredett, a holland könnyeivel küszködve sétált a színpad felé, majd ikonikus nyakláncát unokája nyakába akasztotta.