A 39 éves Arn Grétáról kéne példát vennie Babosnak és Stollárnak

BNP Paribas Open - Day 2 TENNIS GettyImageRank2
INDIAN WELLS, CA - MARCH 06: Greta Arn of Hungary returns a shot to Julia Cohen during qualifying for the BNP Paribas Open at the Indian Wells Tennis Garden on March 6, 2012 in Indian Wells, California. Matthew Stockman/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Nők életkoráról ritkán szoktunk említést tenni, most mégis kivételt teszünk. A 39 éves Arn Gréta - miután szerencsés vesztesként - mégis feljutott a mexikói Monterreyben zajló WTA tenisztorna főtáblájára, az első fordulóban megnyerte mérkőzését. Arn Gréta a világranglista 403. helyén áll. Akit legyőzött az a 102. volt.

A magyar női teniszsport két éljátékosának, Babos Tímeának és Stollár Fannynak nincsenek jó napjai. Előbbi azzal, hogy Monterreyben az első fordulóban vereséget szenvedett, rengeteg ranglistapontot veszít és a jövő héten a 141. helyen áll majd a világranglistán, mivel az előző évben ugyanitt csak a döntőben kapott ki a spanyol Garbine Muguruzától.

A kétségtelenül gyönyörű és ezáltal lassan Instagram-sztárrá váló Stollár Fanny sem lehet büszke arra, hogy Charlestonban szintén az első fordulóban esett ki. Lassan neki is érdemes lesz elgondolkodnia a hogyan továbbon, míg Babos karrierjének legnagyobb válságát éli meg.

Jelen pillanatban édesapja, Babos Csaba támogatja őt, miután legutóbbi edzője, Nikola Horvat március elején távozott Babos mellől.

Arn Gréta viszont kisebbfajta csodaként élheti meg azt, ami vele Monterreyben történik. Az ott lejátszott négy meccséből (a selejtezőket is beleszámítva) hármat megnyert, egyet elvesztett. A főtábla első fordulójában a világranglista 102. Lara Arruabarrena ellen 7-5, 3-6, 7-5-re nyert. A következő fordulóban a francia Kristina Mladenovic lesz az ellenfele, aki nem mellesleg Babos Tímea párospartnere - vele 2018-ban nyert páros világbajnokságot.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

@wtanews2018 által megosztott bejegyzés,

Akik látták Arn Gréta mexikói főtáblás meccsét, megerősíthetik, hogy elképesztő módon küzdött a magyar játékos a spanyol ellen.

Ezt a küzdést várnák nagyon sokan Babostól és Stollártól is.

Előbbinek nagyon kemény munkára lesz szüksége ahhoz, hogy ebből a gödörből kikászálódjon - de képes rá. 2016. szeptember 19-én az egyéni világranglistán a 25. helyen állt - most a 141. lesz, miután a mexikói versenyen elvesztett 179 megvédendő pontot. Stollár helyzete annyiból más, hogy ő még sosem volt a ranglistán a 100 között, a legjobb eredménye a 114. hely volt. Viszont az máris kijelenthető, hogy az Instagramon óriási sikere van a rajongók körében.

Arn Gréta 2019-ben pályafutása során először lett magyar bajnok, miután megnyerte a fedettpályás OB-t. Ha így folytatja, akkor hamarosan jóval előkelőbb szám áll majd a neve mellett az aktuális női világranglistán.