Fucsovics Márton az olimpiát célozza meg Babos Tímeával

tennis Horizontal
Fucsovics Márton remekül kezdte pályafutása második ATP-döntőjét
Vágólapra másolva!
Fucsovics Márton a MOL-csapatnak adott interjúban elmondta,korábban arról álmodozott, hogy Federerrel, Djokoviccsal vagy Nadallal játszhasson, mostanra pedig ez nemcsak valósággá vált, de kifejezetten jó, csaknem baráti viszonyt ápol velük.

"Amíg nem voltam top100-as teniszező, mindig úgy éreztem, hogy az az a fal, amit át kell törnöm. Aztán amikor ez sikerült, úgy éreztem, megszabadultam egy óriási tehertől, megjött az önbizalmam, és tessék, most már a 30. hely körül állok a világranglistán. Hogy most mi váltotta fel a top100-as álmomat? Nos,

a legnagyobb álmom természetesen az, hogy egyszer Grand Slamet nyerjek, és szeretnék top10-es játékos lenni.

Tudom, hogy ezek nagyon ambíciózus célok, de az utóbbi időben bebizonyosodott, hogy nincs lehetetlen."

Fucsovics Márton idén már megmutatta, képes a legnagyobbakkal is felvenni a versenyt.

"Dohában Djokovic ellen nagyon közel voltam a győzelemhez, bár vele kapcsolatban nehéz ilyet kijelenteni, mert a szerb meccslabdáról is képes fordítani, akkora küzdő. Aztán ami egy kicsit fáj, az a Federer elleni, dubaji mérkőzés. Az elődöntőért játszottunk, és úgy éreztem, nagyon jól ment a játék. Két szettlabdám is volt, és kétszer is közel jutottam a brékhez a második játszmában, és az volt az érzésem, nagyon kevésen múlt, hogy végül kikaptam."

Fucsovics Márton Forrás: AFP/William West

És hogy miben kellene még fejlődnie? Fucsovics szerint mindenben, de most a legfontosabb, hogy a szervái is a világ élmezőnyéhez közelebb kerüljenek. A salakos szezon kezdetével elmondta, idén is akkor lenne elégedett, ha sikerülne nyernie egy tornát, és meg tudná védeni a tavaly salakon szerzett nagyjából 300 pontját.

"Nyilván nagyon jó lenne idén is nyerni egy tornát, és az év elején ez már majdnem össze is jött egyszer: Szófiában csak a döntőben kaptam ki. Idén nagyon szeretnék jól szerepelni egy Grand Slamen. Hogy ez mit jelent? Mondjuk egy negyeddöntő már óriási lenne. És persze nem szabad elfelejteni, hogy vegyes párosban is komoly céljaink vannak Babos Timivel. Túlzás nélkül mondhatom, hogy nagyon szoros baráti kapcsolat a miénk, nagyon sokat beszélünk egymással, biztatjuk a másikat. A pályán a következő időszakban egy párt fogunk alkotni, minden Grand Slamen elindulunk vegyesben, és a szemünk előtt már ott lebeg a nagy cél, a tokiói olimpia."