Társoldalunk:

Aranyérmes a női kardcsapat a junior vívó-vb-n

2019.04.08. 20:26

Aranyérmet nyert a junior magyar női kardcsapat a lengyelországi Torunban zajló korosztályos vívó-világbajnokságon.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint a Pusztai Liza, Battai Sugár Katinka, Bérczy Dorottya, Nagy Valentina összeállítású együttes 45-40-re verte a georgiaiakat, 45-38-ra a törököket, majd a negyeddöntőben 45-39-re az oroszokat. A fináléért az amerikai csapattal csaptak össze a magyarok, és a tengerentúliak 40-35-re vezettek, amikor az utolsó párban a 17 éves Pusztai és Edith Jonhson került szembe, a magyar vívó pedig egy 10-4-es asszóval megnyerte az összecsapást.

Junior világbajnok lett a Pusztai Liza, Battai Sugár Katinka, Bérczy Dorottya, Nagy Valentina összeállítású magyar együttesForrás: @BIZZI TEAM/Bizzi Team http://hunfencing.hu/

A németek elleni fináléban kezdetben a magyarok álltak jobban, ám a rivális fordított, és az utolsó asszó előtt 40-37-re vezetett. Ekkor megint a felnőttek között Eb-bronzérmes Pusztai lépett a pástra, és ezúttal a Lisa Gette felett aratott 8-3-as győzelemmel vezette sikerre a csapatot.

A magyar küldöttség előzőleg egy aranyat nyert a fiatalabbakat felvonultató kadet korosztályban győztes kardozó, Szűcs Luca révén.