Társoldalunk:

Súlyemelő-Eb: Kmegy Máté lökésben és összetettben is országos csúcsot ért el

2019.04.10. 17:06

Két országos csúccsal összetettben a tizedik helyet szerezte meg Kmegy Máté a 81 kilogrammosok B csoportjában a súlyemelők georgiai Európa-bajnokságának szerdai versenynapján.

A 21 éves kecskeméti emelő lökésben és összetettben ért el magyar rekordot. Szakításban háromból csak egy gyakorlata volt jó - 140 kilón -, ami a 10. helyhez volt elegendő a tíztagú mezőnyben. A második fogásnemben viszont pótolta mulasztását: a sikeres 168 és az elhibázott 172 után harmadik fogását nagyszerűen hajtotta végre 176 kilón, így itt az ötödik, az összetettben pedig, 316 kilogrammal tizedik lett - a batumi kontinensviadal honlapja szerint.

Az év elejétől érvényes új kategóriák közül a 81 kilogrammos súlycsoportra megállapított magyar alapcsúcsok közül a lökését 174-ről, az összetettét pedig 314-ről javította meg két kilóval.

Korábban a 18 éves Mitykó Veronika összetettben a negyedik helyet szerezte meg a 71 kilogrammos női kategória B csoportjában.

Mindkettejük végső helyezésére a súlycsoportjuk legerősebbjeit felvonultató A csoport késő délutáni, illetve esti versenye után derül fény.