Bronzéremért küzdhet Galambos Ramóna a birkózó-Eb-n

Galambos Ramóna a nők 55 kilogrammos súlycsoportjának nyolcaddöntőjében a budapesti birkózó-világbajnokságon a Papp László Budapest Sportarénában
Vágólapra másolva!
Az 59 kilós Galambos Ramóna tusgyőzelmet aratott a vigaszágon, így a csütörtök esti programban a bronzéremért küzdhet a bukaresti birkózó Európa-bajnokságon.

A márciusban az U23-as kontinensviadalon aranyérmes versenyző előbb kitolással került előnybe, majd elkapta Kacjarina Hancsar Januskevics kezét és ebből sikerült mögékerülést végrehajtania (3-0). Ezután viszont a fehérorosz rivális talált fogás a PEAC versenyzőjén, akit a hátára döntött, így 4-3-ra fordított. Mint kiderült, ezzel el is lőtte minden puskaporát a két éve lentebbi súlycsoportban Eb-ezüstérmes ellenfél, Galambos már a szünetig fordított újabb két kitolással, ami ellen láthatólag nem volt ellenszere Hancsar Januskevicsnek.

Galambos Ramóna nem érzi magát csúcsformában Forrás: MTI/Czagány Balázs

A folytatás még egyértelműbben alakult: a fehérorosz lábra támadott, de a 2016-ban Eb-3. Galambos nemcsak védte az akciót, hanem a földharcban sikerült ellenfele mögé kerülnie (7-4), majd egy újabb földharcnál ismét visszafogott, így már 9-4-re vezetett. Ezután a PEAC versenyzője állásból nemcsak hátára vágta riválisát, hanem be is tusolta, így idő előtt véget vetett a találkozónak.

"Kicsit fáradékonyabb vagyok, mint szoktam.

- értékelt röviden az MTI-nek Galambos, aki szerdán a nyolcaddöntőben szintén tussal győzött.
Az esti bronzmérkőzésen a címvédő és tavaly vb-ezüstérmes török Elif Jale Yesilirmakkal kell megküzdenie, akivel még nem találkozott.

Az 57 kilós Barka Emese győzött, míg a 65 kilogrammos Sleisz Gabriella viszont kikapott a nyolc közé jutásért, a 62 kilós Sastin Marianna viszont szintén negyeddöntős lett. A negyeddöntőben az ötszörös Eb-érmes magyar az olasz Aurora Campagnával, míg az Európa Játékok-győztes Barka Emese az elmúlt két kontinensviadalon bronzérmes azeri Aljona Kolesznyikkal találkozik.