Hétfőn jelenthetik be, hogy 2020-ban Budapestről indul a Giro d'Italia

cycling Horizontal TOUR OF ITALY CLOSE-UP ILLUSTRATION LOGO
The logo of the Giro d'Italia is pictured during the presentation of the official route of the 102nd edition of the Giro d'Italia (Tour of Italy) cycling race, on October 31, 2018 in Milan. - The 2019 Giro d'Italia will be held from May 11 until June 2 with 21 stages. (Photo by MARCO BERTORELLO / AFP)
Vágólapra másolva!
Már biztos, hogy 2020-ban Budapestről indul a nagy háromhetes kerékpáros-körversenyek egyike, a Giro d'Italia; az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda tájékoztatása szerint a hivatalos bejelentés hétfő délután történik majd meg – írja a szombati Népszava.

A cikk ismerteti, hogy ekkora léptékű sporteseményt nem mindennap rendeznek Magyarországon, még úgy sem, hogy várhatóan a huszonegyből „csak” három szakasz lesz majd Magyarországon. Az eseményt évről évre óriási érdeklődés övezi: 2018-ban 198 országban volt látható a verseny.

Világszerte más-más csatornákon követhetők a szakaszok: Olaszországban a Rai a jogtulajdonos, míg Magyarországon és számos európai országban az Eurosport sugározza az eseményeket.

A korábban közzétett számok azt mutatják, évről évre egyre többen kíváncsiak a Giro d'Italiára. Két éve az azt megelőző 15 esztendő rekordnézettségét érte el az Eurosport: a drámai zárószakaszt, amikor Tom Dumoulin 53 másodperces lemaradásból visszatornázta magát az első helyre, mintegy 4,8 millióan kísérték figyelemmel a csatornán Európa-szerte.