Vágólapra másolva!
A Nordic Swim Tour elnevezésű úszóversenyen a bergeni és a stockholmi állomás között átruccant egy kicsit a Feröer-szigetekre, ami azonnal rabul ejtette a szívét.

Az Atlanti-óceánban, Skóciától és Norvégiától is nagyjából egy-másfél óra repülőútra lévő, de jogilag Dániához tartozó szigetcsoporton imádják a sportot – és nem csak a focit –, többek között már nemzetközileg jegyzett remek úszói is vannak az országnak. És így persze uszodái is, ezek közül választotta ki magának Hosszú Katinka a Vágurban található Páls Höllt, amiről a litvánok olimpiai bajnok mellúszójától, Ruta Meilutytetől hallott, aki már többször is készült a háborítatlan körülmények között.

Hosszú Katinka új szerelmét úgy hívják: Feröer-szigetek.

A háromszoros olimpiai bajnokot nagy szeretettel fogadták, még a polgármester is külön köszöntötte. Az edzések mellett az Iron Lady egy élménybeszámolót is tartott a helyi fiataloknak. Katinka nem titkolta, hogy lenyűgözte az ország természeti szépsége, és nem zárta ki, hogy rendszeresen vissza fog térni a Páls Höllbe.

Hello Faroe Islands I am sooo happy to be here

A post shared by Iron Lady (@hosszukatinka) on

Katinka nem távozott üres kézzel a Feröer-szigetekről, Dennis Holm polgármestertől kapott ajándékba egy Vágurt bemutató filmet és egy képeskönyvet, valamint egy pár kesztyűt, ami a világhírű feröeri gyapjúból készült. Ha legközelebb arra jár, a keze már biztosan nem fog fázni.