Megvan a főtábla sorsolása a budapesti asztalitenisz-vb-re

Póta Georgina, Asztalitenisz
Póta Georgina kihagyja a 2020-as tokiói olimpiát
Vágólapra másolva!
A selejtező után a főtáblák sorsolását is elkészítették a vasárnap kezdődő budapesti asztalitenisz-világbajnokságra.

Egyesben egyelőre három magyar szereplése biztos a legjobb 128 között. Kiemeltként Póta Georgina, Pergel Szandra és Madarász Dóra is selejtezős ellenféllel kezd majd, a 2. fordulóban azonban már nehéz ellenfél várhat rájuk.

A 27.-ként rangsorolt Póta a 64 között a kínai származású, luxemburgi színekben versenyző Ni Xia Liannal kerülhet szembe. Az 55 éves, tollszárfogásos technikával játszó, balkezes rivális a 33. a kiemelési rangsorban, rendkívül kellemetlen a stílusa, de a magyar asztaliteniszező építhet arra, hogy a februári Európa Top 16-bajnokságon ő nyerte kettejük párharcát, mégpedig simán, négy szettben.

Póta Georgina legutóbb simán legyőzte Ni Xia Liant Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Pergelnek (47. kiemelt) a japán Kato Miju (18.), Madarásznak (53.) pedig az ugyancsak kínai származású, holland Li Jie (22.) lehet az ellenfele a 2. fordulóban, ha sikerrel veszi a keddi nyitókört.

Párosban - ahol 64-es a főtábla - Póta és a svéd Matilda Ekholm, továbbá a Pergel, Madarász, az Ecseki Nándor, Szudi Ádám, valamint a Szudi, Pergel és az Ecseki, Madarász kettős főtáblás kiemeltként. Amennyiben legyőzik selejtezős riválisukat, Pótáék (10.) a Li Jie, Li Qian holland, lengyel (24.) duóval találkozhatnak a 32 között, míg Pergelékre (13.) a francia Pauline Chasselin és Laura Gasnier (31.) várhat. Ecsekit és Szudit az előkelő ötödik helyen emelték ki, rájuk brazil vetélytárs várhat a 32 között Eric Jouti és Gustavo Tsuboi (17.) személyében.

Vegyes párosban Pergel és Szudi a 13. a kiemelési rangsorban, selejtezőből érkező ellenfél után a 2. fordulóban az amerikai színeket képviselő Kanak Jha és Yue Wu (17.) lehet az ellenfelük, Ecsekire és Madarászra (30.) pedig - ha nem történik meglepetés - a lehető legnehezebb rivális, az első helyen kiemelt hongkongi Vong Csun-ting, Tu Hoj-kem duó várhat.

Mindhárom páros számban hétfőn rajtolnak a főtáblás küzdelmek, egyesben pedig kedden kezdődik a kieséses szakasz.

Vasárnap a selejtezőkkel kezdődik a Hungexpón sorra kerülő vb.