Pár éve még ötödik volt a világranglistán, most meg szerválni sem tud - videó

Horizontal
Italy's Sara Errani reacts during her women's singles first round tennis match against France's Alize Cornet on day one of The Roland Garros 2018 French Open tennis tournament in Paris on May 27, 2018. (Photo by CHRISTOPHE ARCHAMBAULT / AFP)
Vágólapra másolva!
Az olasz Sara Errani 2013-ban még ötödik volt a női teniszezők világranglistáján, ehhez képest valami egészen gyászos produkcióval szórakoztatta az Oroszország elleni FED-kupa-mérkőzés moszkvai nézőit.

A 31 éves teniszező egyszerűen képtelen volt eltalálni a szervához feldobott labdát. Megpróbálta egyszer, kétszer, háromszor, a végén már valóban fájt nézni, hogy ha el is találja, abban sincs sok köszönet:

A mutatványt a FED-kupa-világcsoport második divíziójának rájátszásában sikerült elővarázsolni az oroszok elleni moszkvai mérkőzésen. Az olaszok Erranit csak párosban küldték pályára, amit végül 6:4, 3:6, 7:10-re elveszítettek, összesítésben pedig 4-0-ra kaptak ki.

Errani 2012-ben volt pályája csúcsán, amikor mind a négy Grand Slam-tornán remekelt: Wimbledonban a harmadik körig jutott, Ausztráliában a negyeddöntőig, a US Openen az elődöntőig, a Roland Garroson pedig csak a fináléban kapott ki, miközben utóbbi két tornán megnyerte a párost. Karrierje során mind a négy GS-helyszínen tudott diadalmaskodni, de nem a szervái miatt: egész pályafutása során borzasztóan szervált, 2017-ben például egész évben kettő (2) ászt volt képes ütni, és az ő nevéhez fűződik a WTA Touron valaha mért leglassabb, 79 km/h-s adogatás.

2017-ben egyéb baja is volt: a szezon végén tíz hónapra eltiltották, miután egy doppingteszt során a tiltott szerek közé tartozó Letrozole-t mutattak ki a szervezetében.