Nagyon durván támadják a szép magyar teniszezőt a váratlan vereség után

TENNIS - US OPEN 2018 - WOMEN 2018 CHELEM GRAND GRAND SLAM NEW YORK CITY NEW-YORK OPEN SLAM SPORT TENNIS US US OPEN USA Women WTA
Fanny Stollar of Hungary in action during the first qualification round at the 2018 US Open Grand Slam tennis tournament, New York, USA, August 22th 2018, Photo Rob Prange / SpainDPPI / DPPI
Vágólapra másolva!
Stollár Fanny vasárnap két nagyon sima játszmában kikapott az isztambuli WTA-torna selejtezőjében, ami a vártnál talán hevesebb támadások sorát indította el vele szemben a közösségi médiában.

A ranglistán mindössze a 738. helyen álló Ipek Öz 6:3, 6:1-re győzte le az őt 591 hellyel megelőző, azaz a WTA-rangsorban a 147. pozíciót elfoglaló Stollár Fannyt. Az eredményt nevezhetjük meglepetésnek, de példa nélkülinek korántsem, hiszen még a legjobbakkal is előfordul, hogy egyszerűen rossz napot fognak ki. Lehet, hogy ez történt, lehet, hogy más, a lényeg, hogy a közösségi oldalán, különösen az Instagramon az utóbbi időben nagyon aktív sportoló veresége elég kemény reakciókat váltott ki.

Különösen ez a fotó mozgatta meg a kommentelők fantáziáját:

dont think bout it n u will be fine

A post shared by Fanny Stollar (@fannystollar) on

A szidalmak két irányból áradnak felé: az egyik csoportba azok tartozhatnak, akik vélhetően pénzt buktak sportfogadáson azzal, hogy Stollár szettet sem nyerve veszítette el a meccset, amelyen kiemelkedően esélyesnek számított. Ezek a kommentelők nem rejtik véka alá a véleményüket, miszerint a magyar játékos szándékosan veszítette el a meccset – azaz fogadási csalással vádolják.

A másik csoportot a még keményebb hangot megütők alkotják, akik szerint a valóban igen csinos játékosnak talán pályát kellene változtatnia, és tenisz helyett a felnőttfilmek világában kéne keresnie a boldogulást.

Azért az némileg megnyugtató lehet, hogy vannak azért a józan eszüket megőrző kommentelők is, akik elfogadják, hogy bárkinek lehet ilyen meccse, és, ahogy korábban, úgy a jövőben is fog majd meccseket nyerni a jelenleg második legjobb magyar női teniszezőnk.