Két párosunk is nyolcaddöntős az asztalitenisz-világbajnokságon

Negyeddöntős az Ecseki, Szudi páros a dohai asztalitenisz versenyen
Vágólapra másolva!
A Madarász Dóra, Pergel Szandra és az Ecseki Nándor, Szudi Ádám duó bejutott a női, illetve férfi párosverseny nyolcaddöntőjébe a budapesti asztalitenisz-világbajnokság keddi játéknapján. Póta Georgina és a svéd Matilda Ekholm kiesett a legjobb 32 között.

Madarászék és Pótáék egy időben léptek asztalhoz, de merőben másként alakult a mérkőzésük. A tizedikként rangsorolt Pótáék két kínai származású védőjátékossal, a holland Li Jiével és lengyel Li Qiannal csaptak össze, s bár megnyerték az első szettet, a folytatásban nem volt ellenszerük riválisuk kellemetlen stílusú játékára. Ötszettes vereség és kiesés lett a vége, ráadásul a korábban egyesben is búcsúzó Póta számára ezzel máris véget ért a vb.

"Matilda nem nagyon érzi az egyik ellenfelünket, ezért csak az egyik oldalra játszhattam tenyerest, ez eléggé bekorlátozta a játékunkat. Szorosak voltak a szettek, a 4-1 ellenére úgy érzem, akár mi is nyerhettünk volna. Matilda panaszkodott arra, hogy sűrű a programja, nem túl versenyzőbarát a lebonyolítás" - nyilatkozott Póta.

A 13. kiemelt Madarászék eközben nagyot küzdöttek a szomszédos A pavilonban, francia riválisuk 3-1-re, az ötödik szettben pedig 5-1-re vezetett, a magyaroknak innen sikerült megfordítaniuk az összecsapást.

Szudi Ádám (szemben j) és Ecseki Nándor (szemben b) játszik a brazil Eric Jouti és Gustavo Tsuboi ellen Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

"A halál torkából hoztuk vissza ezt a mérkőzést" - fogalmazott Pergel Szandra. "Amikor nagyon vezettek, minden mindegy alapon lelazultunk, ráadásul megláttuk a túloldalon az életnagyságú kabalafigurát, Pongit, ettől jó lett a kedvünk, és sikerült fordítanunk. Ma egyesben és párosban is megvertem Pauline Chasselint, biztosan nem én vagyok a kedvenc ellenfele."

A Madarász, Pergel duóra a szerdai nyolcaddöntőben a második helyen kiemelt kínai Szun Jing-sa, Vang Man-jü páros vár.

Ott van a legjobb 16 között a férfiak között ötödik kiemelt Ecseki, Szudi duó is, amely a második fordulóban azt a brazil kettőst verte viszonylag magabiztosan, amelytől tavaly, a szlovéniai World Tour-verseny elődöntőjében 3-0-ra kikapott.

"Egyáltalán nem volt könnyű mérkőzés, belül én minden szettet szorosnak éltem meg. Még nem tudjuk, kivel játszunk a következő körben, de osztrák vagy portugál riválisunk lesz. Mindkettő verhetőnek tűnik, nem szeretnénk itt megállni, szeretnénk a nyolcaddöntőből is továbbjutni" - mondta a siker után Ecseki Nándor.

A szerdai játéknapon így férfi, női és vegyes párosban is egy-egy magyar érdekeltségű nyolcaddöntő lesz.

női páros, 2. forduló (a 16 közé jutásért):

Madarász Dóra, Pergel Szandra (13.)-Pauline Chasselin, Laura Gasnier (francia, 28.) 4-3 (12, -7, -10, -8, 5, 5, 7)

Li Jie, Li Qian (holland, lengyel, 24.)-Póta Georgina, Matilda Ekholm (magyar, svéd, 10.) 4-1 (-11, 9, 9, 9, 7)

férfi páros, 2. forduló (a 16 közé jutásért):
Ecseki Nándor, Szudi Ádám (5.)- Eric Jouti, Gustavo Tsuboi (brazil, 17.) 4-1 (-5, 9, 4, 10, 7)