Társoldalunk:

Pingpongütőt ragadtak a korábbi válogatott focisták

2019.04.24. 19:05

Bátorfi Csillának tetszik az asztalitenisz-világbajnokság hangulata. A kilencszeres Európa-bajnok klasszis úgy látja: a budapesti vb-t jól előkészítették, és a külföldiek is elismerően nyilatkoznak a magyar rendezésről.

Mindegyik csarnoknak más hangulata van itt a Hungexpón, az egésznek van egy fesztivál jellege, és ezt jó látni, hogy a nézők szórakoznak, szurkolnak és kikapcsolódnak" – mondja Bátorfi, aki jelenleg edzőként Németországban dolgozik. 

Bátorfi Csilla fesztiválhoz hasonlította az asztalitenisz-világbajnokságotForrás: wttc2019.hu

„A külföldiek közül mindenki pozitívan nyilatkozott a budapesti vb-ről. Szerintem a magyarok is helyenként erőn felül teljesítettek, illetve teljesítenek. Bízom benne, hogy a vb hatására többen kezdenek el versenyszerűen asztaliteniszezni. Érdekes a sportág megítélése, mert magát a pingpongot nagyon sokan játsszák, de azt próbálom megértetni a gyerekekkel, hogyha komolyan akarják venni az asztaliteniszt, akkor szakítaniuk kell azzal az érzéssel, amit a pingong nyújt a strandon vagy a játszótéren. Az élsportos asztalitenisz minden elemében abszolút profi sportág – fogalmazott Bátorfi Csilla.

A világbajnokság szurkolói zónájában szerdán Bátorfi Csillán kívül az olimpiai bajnok birkózóval, Növényi Norberttel az olimpiai ezüstérmes Bárdosi Sándorral, valamint a két korábbi válogatott labdarúgó Hrutka Jánossal és Sebők Vilmossal lehetett ütögetni.

A szabadrúgásairól híres Hrutka János a pingpongütővel is jól bántForrás: wttc2019.hu

A Liebherr 2019 Asztalitenisz Világbajnokság április 28-áig tart a Hungexpón.