Film készül a kétszeres világbajnok magyar asztaliteniszezőről

JÓNYER István; KLAMPÁR Tibor
Budapest, 2019. február 14. Jónyer István, Klampár Tibor és Gergely Gábor világbajnok asztaliteniszezők, miután átvették a Magyar Sportújságírók Szövetsége és a Magyar Olimpiai Bizottság életműdíját az M4 Sport - Év sportolója gálán a Nemzeti Színházban 2019. február 14-én. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával egész estés játékfilm forgatókönyv fejlesztése zajlik a kétszeres világ-, és háromszoros Európa-bajnok asztaliteniszezőről, Klampár Tiborról.

A Filmszakmai Döntőbizottság döntése értelmében a korszakos zseninek tartott legendás játékos, Klampár lehet az első magyar világbajnok sportoló, akiről a tervek szerint mozifilm készül. A forgatókönyv alapjául Vörös Csaba Klampár, a fenegyerek című könyve szolgál, amelyet a szerző és Kis-Szabó Márk forgatókönyvíró fejleszt. A film producere Hutlassa Tamás (Kontroll, Hurok, Kincsem, A Viszkis), rendezője Madarász Isti (Hurok, A fekete múmia átka, Egy szerelem gasztronómiája) lesz.

"Ennél szebb születésnapi ajándékot el sem tudok képzelni. Nagyon boldog vagyok, kicsit meg is könnyeztem a döntést. Eléggé kalandos életem volt, fiatalon egyik balhéból a másikba keveredtem, remélem ez majd a mozivászonról is lejön" - nyilatkozta az érintett, egykori kiváló asztaliteniszező.

A film rendezője, Madarász Isti így fogalmazott: "Amikor elém került Klampár sztorija, rögtön látszott, hogy kincset találtunk: ő egy igazi rejtői figura, kitalálni sem lehetne valószínűtlenebb hőst, akinek balhékkal tarkított útja a pesti gettóból egészen a világbajnoki címig vezetett. Azonban a csavar a dologban az, hogy ez a sztori az első pofontól az utolsó szerváig megtörtént. Filmesként kívánni sem lehetne izgalmasabb projektet."

A film alkotói április 26-án, az asztalitenisz-világbajnokság helyszínén sajtótájékoztatót tartanak.