Társoldalunk:

Szuperhősként hajolt el az ütések elől a világbajnok Saul Alvarez - videó

2019.05.05. 14:55

Vasárnap hajnalban csapott össze Las Vegasban a WBA és a WBC középsúlyú világbajnok mexikói Saul „Canelo” Alvarez, illetve az IBF világelső amerikai Daniel Jacobs.

Jacobs kiélezett csatára késztette a találkozó favoritjának tartott Alvarezt, azonban a mexikói klasszis a mérkőzés nagy részében kézben tudta tartani a szorítóban zajló eseményeket. Canelo a belharcokból láthatón jobban jött ki, és hiába indított sok ütést Jacobs, ezek nagy részét Alvarez levédte.

Így hajolt el az ütések elől Alvarez:

A hullámzó, nehezebben pontozható menetekkel is fűszerezett ütközet 9. felvonásában Jacobs látványosan eltalálta egy balhoroggal Alvarezt, a WBA-WBC világelső azonban meg sem rezzent az nagy erejű bombától, és gond nélkül lehozta a hátra lévő perceket.

A 12., záró etapot követően mindhárom döntnök szorosan, de egyhangúlag a 28 éves Alvarezt látta jobbnak (115-113, 115-113, 116-112), a győztes pedig ezzel az értékes sikerrel begyűjtötte az IBF címét is, így már csak a Demetrius Andrade birtokában lévő WBO-öv hiányzik a kollekciójából ahhoz, hogy ő legyen a középsúly vitathatatlan bajnoka.

(Profiboksz.hu)