Roger Federer nagy csatában kikapott a madridi tenisztornán

FEDERER, Roger
A svájci Roger Federer az osztrák Dominic Thiem ellen játszik a madridi férfi tenisztorna negyeddöntőjében 2019. május 10-én
Vágólapra másolva!
Az ötödik helyen kiemelt Dominic Thiem nagy csatában, háromjátszmás mérkőzésen legyőzte a negyedikként rangsorolt Roger Federert a madridi salakpályás tenisztorna férfi versenyének pénteki negyeddöntőjében.

A húszszoros Grand Slam-tornagyőztes svájci sztár - aki csütörtökön pályafutása 1200. egyéni győzelmét aratta - jól kezdett, és az első játszmát egy korai brékkel 30 perc alatt megnyerte.

A svájci Roger Federer az osztrák Dominic Thiem ellen játszik a madridi férfi tenisztorna negyeddöntőjében 2019. május 10-én Forrás: MTI/EPA/EFE/Javier Lizon

A folytatásban mindkét teniszezőnek volt lehetősége arra, hogy elvegye riválisa adogatójátékát, ám végül rövidítés döntött: a hosszúra nyúló tiebreakben Federer öt játszma-, Thiem pedig két mérkőzéslabdát hárított, mielőtt utóbbi nagy csata után kiegyenlített.

A döntő felvonásban előbb az osztrák, majd 3:4-nél a svájci brékelt, ám a 37 éves Federer a következő adogatójátékát megint elveszítette, Thiem pedig nem hibázott és 2 óra 12 perc alatt bejutott az elődöntőbe, ahol szombaton a világelső szerb Novak Djokoviccsal találkozik.

Eredmények:
férfiak, 6,5 millió euró (2 milliárd forint) összdíjazás:
negyeddöntő:
Thiem (osztrák, 5.)-Federer (svájci, 4.) 3:6, 7:6 (13-11), 6:4
korábban:
Djokovic (szerb, 1.)-Cilic (horvát, 9.) - játék nélkül