Társoldalunk:

Kenderesi Tamás térde keresztbe tehet a vb-álmainak

2019.05.10. 09:06

Egy ártalmatlan mozdulat közben újra megsérült Kenderesi Tamás korábban már műtött térde.

A Pécsen elvégzett MR vizsgálat egyértelműen azt mutatta ki, hogy az olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamás négy éven belül másodszor is térd belső oldalszakadást szenvedett, balszerencséjére ezúttal is a bal lábán és pontosan azon a helyen, amelyet 2015 decemberében egyszer már műteni kellett.
Nem úszás közben vagy erősítő edzés alatt ment ki a térdem, ráadásul úgy, hogy belém hasított a már ismert fájdalom, hanem öt héttel ezelőtt abban a pillanatban, amikor kiszálltam a taxiból és valószínűleg nem úgy léptem, ahogy kellett volna – számolt be a július végi dél-koreai világbajnokságra készülő pécsi válogatott úszó az SzPress Hírszolgálatnak. – Mivel a térdem másnapra sem duzzadt meg, az orvosommal együtt azt reméltük, hogy csak részleges szakadás történt, de a tüzetesebb vizsgálat viszont az ennél lényegesen rosszabb feltételezést igazolta."
A kellemetlen esemény után a tavalyi Európa-bajnokságon ezüstérmet nyert, az idei világranglistán pedig – Milák Kristóf mögött – a 200 pillangón 1:53.42 perces eredménnyel a második helyen álló Kenderesinek azt tanácsolták, hogy a másfélhetes leállása után egy ideig fogja vissza magát, később pedig fokozatosan terhelje a térdét.

Kenderesi Tamás térde egy időzített bombaForrás: MTI/Illyés Tibor

Arra is figyelmeztették, hogy ha megismétlődik a „taxis" eset, azonnal jelentkezzen, mert akkor haladék nélkül műtétre lesz szükség„Nem éppen felemelő érzés arra gondolni és úgy edzeni, hogy a bal térdem egy ketyegő bomba, de próbálok nem ezzel foglalkozni, és úgy folytatni a felkészülésemet, mint ha mi sem történt volna – folytatta a 22 esztendős élsportoló. – Abban egyeztünk meg az orvosaimmal, hogy amennyiben újra kimegy a térdem, a lehető leggyorsabban korrekciós műtétnek kell következnie, tehát a sérült szalag pótlásának. A szakemberek szerint az így megerősített térdemmel életem végéig nem lesz már bajom, akármeddig is sportolok és bámennyire is terhelem a lábaimat. Ha viszont nem rosszabbodik a helyzet, lehet, hogy a gyógytorna is megteszi, és műtétre csak a világbajnokság után kell jelentkeznem. Egy biztos: az olimpia előtt mindenképpen rendbe kell tenni a térdemet. "