Vágólapra másolva!
Koch Máté és Siklósi Gergely is bronzérmet nyert a férfi párbajtőrözők párizsi világkupaversenyén.

A francia fővárosban rekordlétszámú, 373 fős mezőny gyűlt össze, a 64-es főtáblára végül Koch és Siklósi mellett Bányai Zsombor, Somfai Péter és Peterdi András is feljutott.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint az aktuális hazai ranglista első négy helyezettje közül senki sem jutott el a 64-ig: a listát vezető két junior, Nagy Dávid és Andrásfi Tibor már a 160 közé jutásért kikapott, majd Rédli András és a tavaly itt döntős Berta Dániel a 96-ba kerülésért egyaránt egy tussal maradt alul.

Siklósi Gergely jól szerepelt Forrás: mob.hu

A főtáblás magyarok közül Bányai és Peterdi búcsúzott a 64 között, Somfai és Koch egymással vívott a nyolc közé jutásért, utóbbi egyetlen tussal, 13-12 arányban bizonyult jobbnak. A negyeddöntőben Koch újabb nagy csatában, 15-14-re győzött le egy német riválist, míg a másik ágon Siklósi egy ukránt búcsúztatott. A négy között ő a későbbi győztes olimpiai bajnok dél-koreai Park Szang Jungtól kapott ki két tussal (15-13), míg Koch az orosz Nyikita Glazkovtól szenvedett 15-10-es vereséget.

A női párbajtőrözök dubaji versenyének legjobb magyarja Muhai Eszter, a Honvéd 17 esztendős kadet világbajnoka volt, aki a legjobb 32 között búcsúzott.

Itt kaphatóak a jegyek

A szervezők a július 15-23. között megrendezésre kerülő budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokság minden döntős versenynapjára 5-6 ezer szurkolót, az eseményre összesen közel 30 ezer nézőt várnak. A jegyek a vb-re már megvásárolhatóak. A selejtezőkre a belépők egységára 1000, a döntőkre 3000-4500 forint.
A jegyeket ide kattintva tudja megvásárolni.