Vágólapra másolva!
A szarajevói téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon aranyérmes magyar rövidpályás gyorskorcsolyázó Talabos Attila holtversenyben harmadik lett az Európai Olimpai Bizottság (EOC) 40. szemináriumán kihirdetett Piotr Nurowski-díj téli versenyében, számol be a Magyar Olimpiai Bizottság honlapja.

Talabos Attila (a képen balról a 4.) Szarajevóban 1000 és 1500 méteren, valamint a 3000 méteres vegyesváltó tagjaként lett aranyérmes. A magyar sportoló egy szlovák rövidpályás gyorskorissal együtt lett holtversenyben harmadik az EOC versenyében.

Talabos Attila (az első sor bal szélén) remek szezont tudhat maga mögött http://olimpia.hu

Az első helyezett a 14 esztendős orosz, kétszeres junior világbajnok jégtáncos, Alexandra Trusova lett. Második az osztrák alpesi síző Magdalena Egger, harmadik holtversenyben két rövidpályás gyorskorcsolyázó: a magyar Talabos Attila és a szlovák Petra Rusnakova lett, míg az ötödik helyen a snowboardos Annika Sophie Morgan zárt. Mind az öten bemutatkoztak az európai olimpiai család képviselői előtt, a díjakat pedig a gálaesten vehették át. A fiataloknak Janez Kocijančič, az EOC elnöke személyesen gartulált.

A díjat az egykori lengyel teniszezőről, Piotr Nurowskiról nevezték el. A 2010-ben tragikus körülmények között, a szmolenszki repülőgép-balesetben elhunyt sportvezető 1973 és 1980 között a Lengyel Atlétikai Szövetség, majd 2005-től a Lengyel Olimpiai Bizottság elnöke, valamint a gyermek - és utánpótlássportért felelős sportszövetség alelnöke volt. A sportemberről elnevezett díjjal téli és nyári sportolót is elismernek. Tavaly novemberben az úszó Késely Ajna, előtte Nagy Réka kapta a kitüntető címet.