Társoldalunk:

O'Sullivan nem indul jövőre a sznúker-világbajnokságon

2019.05.23. 14:24

Visszavesz a tempóból Ronnie O'Sullivan, a sznúker ötszörös világbajnoka. A sportág nagyágyúja a Telegraph-nak adott interjújában bejelentette, hogy 2020-ban több tornát, köztük a világbajnokságot is kihagyja.

Ronnie O'Sullivan a Telegraph-nak azt mondta, a Masterst, a világbajnokságot és a UK Championshipet is kihagyja. 

"Nem akarok játszani a világbajnokságon, csak a média akarja, hogy ott legyek, de én nem ezért sznúkerezem. Kétségtelen, hogy fantasztikus világbajnokságot nyerni, de egy hét múlva ez az érzés már tovaszáll. Ötszörös világbajnok vagyok, nekem nem éri már meg az a rengeteg vér, verejték és a könnyek sem. Talán három-négy tornán, kisebb presztízsű versenyeken indulok majd, csak néhány meccsen akarok játszani."

Elege lett a hírverésből maga körülForrás: Imaginechina/Xia lei - Imaginechina/Xia Lei

A 43 éves sportoló az interjúban beszél róla, hogy az áprilisi világbajnokságon, mikor az első fordulóban kikapott James Cahilltől, furcsa dolgokon ment keresztül. 

"Fogalmam sem volt róla, hogy mi történik velem. Remegtek a lábaim, alig bírtam állni, miközben az ellenfelem, az a srác minden percét élvezte a 19 frémnek, amit játszottunk. Talán Kimi Raikkönen példájával tudnám elmagyarázni az egészet: ő is szeret versenyezni, de nem szívesen beszélni róla. Én sem azért játszom, hogy reklámozzan magam vagy a sznúkert."