Társoldalunk:

Babos Tímea egy lépésre került a Roland Garros főtáblájától

2019.05.23. 15:16

Babos Tímea három szettben legyőzte az olasz Martina Trevisant a francia nyílt teniszbajnokság női egyes selejtezőjének második fordulójában, csütörtökön.

A világranglistán 138. magyar teniszező a montenegrói Danka Kovinic (183.) után a kvalifikáció második körében az olasz Martina Trevisannal (157.) találkozott, aki még sosem szerepelt Grand Slam-torna főtábláján.

Az ellenfél kezdett jobban, 2:0-ra meglépett, ám ezután Babos kétszer is elvette az adogatását, és negyven perc alatt szettelőnybe került.

Babos Tímeának egy győzelem kell még a főtáblás meccshezForrás: Anadolu Agency/2019 Anadolu Agency/Mehmet Eser

A folytatásban a rivális 4:1-re elhúzott, majd 5:2-nél ismét brékelt, és mivel Babos játszmalabdánál beütötte harmadik kettős hibáját, Trevisan bő másfél óra elteltével kiegyenlített.

A döntő felvonásban két gyors "brékcserére" is sor került, majd Babos 5:5 után ismét elvette olasz ellenfele adogatását, és végül az első meccslabdáját kihasználva megnyerte a 2 óra 34 perces találkozót.

A magyar játékos tavaly a főtábla nyitófordulójában búcsúzott. A főtáblára jutáshoz - amelyen magyar részről alanyi jogon csak Fucsovics Márton szerepel - három mérkőzést kell nyerni. Babos következő ellenfele a világranglista 140. helyén álló bolgár Aliona Bolsova Zadoinov lesz.

Korábban Stollár Fanny és Balázs Attila is kiesett a selejtezőben.

Babos Tímea-Martina Trevisan (olasz) 6:4, 2:6, 7:5