Babos Tímea nem jutott főtáblára a Roland Garroson

tennis Horizontal
Babos Tímea bejutott az elődöntőbe
Vágólapra másolva!
Babos Tímea három szettben kikapott a spanyol Aliona Bolsova Zadoinovtól a francia nyílt teniszbajnokság női egyes selejtezőjének harmadik, utolsó fordulójában, pénteken.

A világranglistán 138. magyar teniszező a montenegrói Danka Kovinic (183.) és az olasz Martina Trevisan (157.) után a WTA-rangsor 140. helyezettjével találkozott a kvalifikációban.

A párizsi viadal honlapja szerint az ellenfél kezdett jobban, kétszer is elvette Babos adogatását, és 31 perc alatt szettelőnybe került. A folytatásban hasonlóan simán alakult a játék, de ezúttal a magyar teniszező volt fölényben, és egyre inkább javuló teljesítménnyel egyenlített.

Babos Tímea nem jutott főtáblára a Roland Garroson Forrás: AFP/Peter Parks

A döntő felvonásban Babos brékkel kezdett, de utána kétszer is elveszítette saját szervajátékát. Bolsova Zadoinovnak 5:2-nél négy meccslabdája volt, ezeket Babos hárította, de ellenfele a következő játékban, közel két óra után már lezárta a összecsapást.

A magyar játékos tavaly a főtábla nyitófordulójában búcsúzott.

A főtáblára jutáshoz - amelyen magyar részről alanyi jogon csak Fucsovics Márton szerepel - három mérkőzést kellett nyerni. Korábban Stollár Fanny és Balázs Attila is kiesett a selejtezőben.

Eredmény, női selejtező, 3. forduló:
Aliona Bolsova Zadoinov (spanyol)-Babos Tímea 6:2, 2:6, 6:3