Vágólapra másolva!
Rafael Nadal eddig 11 alkalommal győzött a Roland Garroson, teljes karrierje során a mérlege 86 győzelem és 2 vereség a salakos Grand Slamen. Ebben a szezonban nem várt vereségeket is szenvedett, idén nem olyan egyértelmű esélyes, mint a korábbi években. Kik lehetnek a kihívói a spanyolnak?

Novak Djokovic

Ha a szerb világelső nyer Párizsban, akkor egyszerre lehet címvédő mind a négy Grand Slamen. Január után motivációs válságba került, de már a madridi tornát megnyerte és Rómában is szoros csatára kényszerítette Rafel Nadalt. Djokovic jó formában várja a francia nyílt teniszbajnokságot.

Dominic Thiem

Az osztrák teniszező tavaly döntőzött Nadal ellen, idén is neki van az egyik legnagyobb esélye arra, hogy legyőzze a spanyolt. A keménypályás Indian Wells-i torna döntőjében legyőzte Roger Federert, de salakon nem tudott kiemelkedő eredményt elérni még idén.

Roger Federer

A svájci 2015 után nevezett ismét a Roland Garrosra. A svájci legendának a leggyengébb borítása a salak, de képes lehet olyan zseniális megmozdulásokra, amivel 2009 után ismét megnyerheti a párizsi tornát.

Roger Federer 2009 után nyerné meg ismét a Roland Garrost Forrás: AFP/Andreas Solaro

Sztefanosz Cicipasz

Idén Madridban egy remek meccsen legyőzte a görög Nadalt, nagy kérdés, hogy azt a teljesítményt egy három nyert szettig tartó Grand Slam találkozón is megtudná-e ismételni. Cicipasz formája kiváló, az egyik legszebb és legeredményesebb teniszt játszó fiatal a mezőnyben.