Társoldalunk:

Kulcsár Krisztián: Lezártunk egy fejezetet és nyitottunk egy nagyot

2019.05.27. 15:22

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, Kulcsár Krisztián szerint a szervezet legutóbbi közgyűlésén lezárt egy fejezetet és egyben nyitott egy még nagyobbat.

A MOB pénteki eseményén a közgyűlés elfogadta a szervezet tavalyi beszámolóit, valamint a 2018-től 2028-ig terjedő időszakra vonatkozó stratégiáját. "Folyamatos az ügyintézés, a szakmai feladatok ellátása, a szövetségekkel való konzultációk, illetve azok alapján a szakmai javaslataink megtétele az Emmi felé" - mondta az MTI-nek Kulcsár Krisztián azon a hétfői szponzori eseményen, amelyen a MOB egyik támogatója, a Toyota jóvoltából az eddigi 15 mellett újabb 13 magyar sportoló - többek között Csipes Tamara kajakos, Bicsák Bence triatlonos, Kozák Luca atléta, Kovács Sarolta öttusázó, Csernoviczki Éva cselgáncsozó, Lőrincz Tamás birkózó - kapott használatra egy környezetkímélő Hybrid személyautót a tokiói olimpia végéig.

Kulcsár Krisztián hozzátette: azért szeretik a hétfőihez hasonló "könnyedebb pillanatokat", mert ilyenkor közvetlenebb segítséget nyújtanak a sportolók mindennapjaihoz. "Egy ilyen szponzori támogatás mindig nagyobb morzsaként jelentkezik az életükben, a felkészülésükben" - mondta. A MOB elnöke a magyar olimpiai csapat tokiói kvótaszámával kapcsolatban - jelenleg három sportlövő mellett két-két vitorlázó és atléta szerzett kvótát, 16 úszó pedig A-szintet ért el - elárulta: nem szereti párhuzamba állítani a riói olimpia előtti hasonló időszakot, annak viszont kifejezetten örül, amikor ezzel kapcsolatos jó hírekről értesítik. "Vasárnap a sportlövők elnöke a müncheni világkupa helyszínéről hívott fel, és még azt megelőzően tájékoztatott Mészáros Eszter kvótaszerzéséről, hogy az eredményhirdetés lement volna" - mondta Kulcsár Krisztián.