Társoldalunk:

Anthony Joshua KO-val kedveskedne az amerikai közönségnek a hétvégén

2019.05.29. 12:41

A hétvégén kerül sor a nehézsúlyú IBF/WBO/WBA bajnok Anthony Joshua következő címvédésére, méghozzá – karrierje során először – amerikai helyszínen.

A brit bunyós debütálása egyébként nem indult túl jó előjelekkel, hiszen kijelölt kihívóját, Jarrell Millert doppingvétségen kapták, így Joshuáék táborának őrült tempóban kellett megfelelő színvonalat képviselő helyettest találni. A szerencsés végülis a nagy munkatempójáról és kemény küzdőszelleméről híres Andy Ruiz Jr. lett, aki korábban Joseph Parker ellen már megpróbált világbajnoki címet szerezni, ám akkor alulmaradt – sokak szerint hibás pontozói döntéssel. Joshua természetesen tudja, hogy nagyon látványos produktummal kell kirukkolnia ahhoz, hogy az amerikai nézők a kegyeikbe fogadják őt:
Mindig kiütést akarok, szerintem a nehézsúlyú bunyó erről szól. Mindig meg akarom adni a nézőknek a KO-t, de persze az elsőszámú cél, hogy győztesen kerüljek ki a meccsből. Amerikában pedig nagyot kell most villantanom, hiszen nem hiszem, hogy a két szép szememért el fognak fogadni engem idekinn. Ha azt akarod, hogy tiszteljenek az amerikaiak, akkor tényleg meg kell mutatnod nekik. Rengeteg nagy bajnok van a sporttörténelmükben, szóval nekem is keményen kell dolgoznom, hogy megjegyezzék a nevemet."

(profiboksz.hu)