Társoldalunk:

Babos a főnök, de Fucsovics szerváiban bíznak

2019.05.30. 14:19

Az Australian Open óta először újra összeáll a magyar vegyes párosa: Babos Tima és Fucsovics Márton a Roland Garroson is együtt indulnak. A két magyar teniszező – akiknek a távlati céljaik között szerepel a tokiói olimpián való szereplés – Melbourne-ben ment egy kört vegyesben.

Az nem meglepő, hogy a páros nem tudott még együtt gyakorolni Párizsban, hiszen erre nagyon kevés a lehetőség úgy, hogy mindketten három számban indulnak (egyéni, páros, vegyes páros), de mivel egyesben már egyikük sincs versenyben – sőt Fucsovics párosban is kiesett – a pénteki meccs előtt talán mégis lesz egy kis idő ütni egyet együtt.

Babos a molcsapat.hu-nak elmondta, taktikailag elsősorban Fucsovics remek adogatásaiban bíznak, és abban mindketten reménykednek, hogy a Melbourne-ben lejátszott két meccs tapasztalatait sikerül a gyakorlatba ültetniük Páriszban is. Fucsovics már azt is tudja, ki lesz a főnök kettőjük párosában.

Babos Tímea és Fucsovics Márton is bízik a jó szereplésben vegyes párosbanForrás: molcsapat.hu

„Most salakon játszunk, ami azért más, mint a kemény borítás. Timi a párosjátékos, így továbbra is ő a főnök, én próbálom leegyszerűsíteni a játékot" – mondta a klasszis férfi teniszezőnk.

„A vegyes más műfaj, vannak bevált, illetve nagyon jó alkalmi párosok, de szerintem megvan a játékerőnk ahhoz, hogy egy kis szerencsével jól szerepeljünk. Ezen leszünk" – tette hozzá Babos. Az előzetes információk szerint a páros csütörtökön lépett volna pályára, de a program átalakult, így most a pénteki időpont a legvalószínűbb.